’t Gorsje en Marlies Dekker winnen fotografie award!

Foto: Facebook Beachclub 't Gorsje

Beachclub ’t Gorsje heeft in de coronaperiode niet stil gezeten. Hoewel het restaurant lange tijd dicht was, hebben ze andere dingen uitgeprobeerd.

De natuurlijke focus van de Beachclub ligt natuurlijk bij heerlijke gerecht en genieten van de zon. Het organiseren van evenementen hoorde daar altijd ook al een beetje bij. Zo verkochten ze afgelopen winter zelfs kerstbomen vanaf het strand. En daarnaast hebben ze in coronatijd ook nog een sushi bezorgconcept uitgerold.

Samenwerking

Toch was dat nog niet genoeg. Het team van ’t Gorsje heeft namelijk ook bruggen weten te slaan. Deze periode hebben ze de handen ineen geslagen met Marlies Dekker. Niet te verwarren met de lingerieontwerpster Marlies Dekkers. Deze Marlies is een award winnende trouwfotografe. In coronatijd kon ook zij haar beroep nauwelijks uitvoeren. Ze had daardoor dus aardig wat tijd over.

Maar ook zij heeft niet stilgezeten, ze heeft een andere tak van sport ontdekt. Ze heeft zich namelijk verdiept in de ‘foodphotography’, het fotograferen van eten dus. “Ik ben dol op styling,” vertelt ze daarover. “Dat is echter iets waar ik in mijn documentaire en trouwfotografie niet aan toe komt. Door corona waren er aanzienlijk minder bruiloften. Ik ben me toen gaan interesseren voor voedselfotografie en ik ben gewoon begonnen.”

Prijzen

En dat deed ze niet onverdienstelijk. In zeer korte tijd won ze als nieuwkomer diverse internationale Foodelia Awards. “Het is een kers op de taart voor mijn werk,” aldus Dekker. Met haar werk heeft ze voor Beachclub ’t Gorsje en YouMe Sushi in Ouddorp al twee awards binnengehaald.

En die nieuwe ontdekkingsreis door de wereld van het voedsel bracht haar niet alleen prijzen. Ze heeft ook iets om verder op te gaan bouwen nu het langzaam weer beter gaat.

Sushi komt terug

Het team van ’t Gorsje wil dit moment ook gebruiken om iedereen gerust te stellen. Na een mooie zomer zal ’t Gorsje ook weer het concept voor de sushi bezorgservice gaan uitrollen. Dit staat gepland voor de winter.