Ouddorp Centrum heeft plattegrondborden gekregen

Foto: BIZ Ouddorp Centrum

Na een lange periode van voorbereiding is het dan eindelijk zover. De BIZ Ouddorp Centrum en de gemeente hebben op maandag 21 juln met trots nieuwe plattegrondborden onthuld.

In de afgelopen weken zijn op acht plekken in en rondom het centrum plattegrondborden geplaatst. Het gaat om Cortenstalen borden met daarin een plattegrond van Ouddorp. Het bord naast het Raadhuis in het midden van het centrum werd maandag feestelijk onthuld. Dat werd gedaan door wethouder Tea Both-Verhoeven en Peter van de Langkruis. Hij is de voorzitter van de BIZ Ouddorp Centrum.

Ouderwets

We leven dan misschien in een modern en digitaal tijdperk. De BIZ Ouddorp Centrum heeft ervoor gekozen om ‘ouderwetse’ plattegronden te laten ontwerpen. Tijdens vakanties, een dagje uit of shoppen is het ook wel eens fijn om de telefoon in je zak te laten zitten. De plattegronden staan op acht strategische plekken in Ouddorp. Zo is er altijd een in de buurt om te zien waar je naartoe moet.

Succes

De borden bleken meteen al een succes in de dagen voor de onthulling. Met regelmaat zijn er bezoekers die de plattegronden raadplegen. Het doel van de borden is natuurlijk om de mensen snel van informatie te voorzien. Daarnaast wil de BIZ laten zien dat er niet alleen winkels rondom de kerktoren zitten. Het centrum van Ouddorp heeft vele leuke zijstraatjes en vergeet Plein 215 natuurlijk niet. Op dit plein werken ondernemers met elkaar samen, wat resulteert in een mooie beleving.

Categorieën

Alle ondernemers binnen de het BIZ gebied zijn verdeeld in categorieën. Die staan in alfabetische volgorde vermeld op de plattegrondborden. Ook de kerken, medische diensten en parkeerplaatsen staan erop vermeld. En er staat aangegeven waar een AED te vinden is in het centrum. Culturele zaken zoals het Oude Raadhuis en het VVV Inspiratiekantoor mochten natuurlijk ook niet ontbreken.

Modern

Ondanks het feit dat het een ouderwetse plattegrond is, heeft het een moderne uitstraling. De borden passen dan ook goed in het beeld van Ouddorp. Ze zijn gemaakt van Cortenstaal, wat ook veel terug te vinden is aan de stranden en duinen van Ouddorp. Zo wordt er weer een prachtige verbinding gemaakt met de kust en het centrum.

’s Avonds zijn de borden prachtig verlicht. Dat gebeurt volledig duurzaam, want overdag worden ze opgeladen met zonne-energie.

Lokaal vakwerk

BIZ Ouddorp Centrum heeft met diverse werkgroepen veel tijd gestoken in de borden. Er is gekozen om alle werkzaamheden door lokale bedrijven te laten uitvoeren. Dat vond zowel de BIZ als de gemeente erg belangrijk.

Zo zijn de borden gemaakt door De Branding. De platen met de plattegronden zijn gemaakt door DINK. En het geheel is geplaatst door Tanis Goeree. Het project is gefinancierd door de gemeente Goeree-Overflakkee. En bij de onthulling heeft Bounce & More een grote rol gespeeld. “Samen zijn we tot een mooi resultaat gekomen,” aldus een trotse BIZ.

De platen worden elk jaar vervangen zodat ze up-to-date blijven.

onthulling plattegronden ouddorp centrum BIZ