De eerste hittegolf is mogelijk in aantocht!

Foto: Afbeelding van 현국 신 via Pixabay

Het wordt flink zweten de komende dagen, er is namelijk een grote kans op een hittegolf. Maar vergeet niet dat er ook flinke onweersbuien aankomen.

De temperaturen schieten omhoog naar 30 tot 33 graden. In het zuiden wordt het mogelijk zelfs nóg warmer dan dat. Donderdag kan het kwik namelijk oplopen naar 36 graden op sommige plaatsen. De hoge temperaturen kunnen tot begin volgende week aanhouden. Daardoor wordt mogelijk de eerste regionale hittegolf van het jaar gemeten.

Zorg dus voor zonnebrandcrème binnen handbereik. Maar nog belangrijker: ijs en koud drinken! Heb je huisdieren? Zorg dan ook dat zij voldoende verkoeling kunnen krijgen. Pas alleen wel op dat de temperatuurverschil niet te groot en te snel is, dan kunnen ze in shock raken.

Onweer 

Hoewel er dus een hoop warmte aankomt, zou het Nederland niet zijn zonder een flinke onweersbui. En met de hitte van deze week kan dat gepaard gaan met forse buien. Ook de dagen daarna kunnen stevige onweersbuien ontstaan en is het benauwd. In het oosten van het land kunnen de temperaturen de tropische grens van 30 graden weer bereiken.

Pas begin volgende week wordt het weer wat koeler in het land.