Help de Watertoren aan een uitkijkpunt en expositie

Foto: Sam Fish

Van 28 mei tot en met 5 juni wordt er gecollecteerd voor het Anjerfonds, ook wel bekend als het Bernhard Cultuurfonds. En de opbrengst is voor de deelnemende organisaties.

In verband met corona wordt er niet fysiek gecollecteerd. De deelnemende organisaties maken daarom digitale collectebussen aan. Eén van die deelnemende organisaties is de stichting Watertoren Dirksland. Zij komen in actie om een uitkijkpunt bovenin de watertoren te realiseren. Ook willen ze een expositieruimte in het watervat. Daarmee wordt de watertoren weer publiekelijk toegankelijk.

De watertoren

Iedereen op het eiland kent de watertoren van Dirksland. Voor de mensen rondom Dirksland is het ook een herkenningspunt van ‘thuiskomen’. Binnenkort is het meer dan nostalgie en meer dan een monument. De Stichting Watertoren Dirksland heeft ambitieuze plannen voor de toren. Het moet de meest unieke watertoren van Dirksland worden. Het moet opnieuw een begrip worden op het eiland. Een hotspot voor toerist en inwoner.

Dure plannen

Het zijn niet alleen ambitieuze plannen, het zijn ook dure plannen. De stichting heeft al een subsidieaanvraag ingediend bij de provincie. Die subsidie is bedoeld om bij te dragen in de renovatiekosten. In juni komt daar meer duidelijkheid over. Ook de gemeente Goeree-Overflakkee heeft een bedrag voor de toren gereserveerd. Daarmee zijn echter nog niet alle kosten gedekt.

En precies daarom maakt de stichting dankbaar gebruik van de Anjeractie en haar mogelijkheden. Daarnaast wordt er ook nog nagedacht over andere manieren om het nodige bedrag rond te krijgen. De stichting gaat een ANBI-status aanvragen. Ze krijgen binnenkort ook een website waarop alle plannen terug te vinden zijn.

Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert al sinds 1946 de Anjeractie. Het is daarmee ook de oudste collecte van Nederland. Ieder jaar sluiten honderden organisaties zich aan bij de actie. Dat doen ze voor zichzelf én voor het Cultuurfonds.

Vorig jaar werd deze actie voor het eerst mobiel georganiseerd. Dus niet fysiek langs de deuren, maar een digitale collectebus. Deze worden verspreid via sociale media, e-mails, sms’jes, WhatsApp, noem het maar op. Het is niet alleen coronaproof, het is ook veiliger voor de collectant én makkelijker voor de organisatie.

Doneren kan onder meer via de QR-code hieronder!

Watertoren collecte