Collecterooster Goeree-Overflakkee juni

Foto: PR Hersenstichting Nederland

Het is altijd maar weer een vraag of de collecte aan de deur échte collecte is. Dan is het handig om een lijstje paraat te hebben. Daarom publiceren we elke maand een overzichtje van de komende collectes.

Door Sam Fish

Het volledige jaarrooster is makkelijk te vinden op www.cbf.nl. Hier op Goeree-Overflakkee.Nieuws.nl plaatsen we gewoon elke maand een duidelijk overzicht. Met deze aankondiging weet je dus precies of, waar en welke collectanten er aan de deur kunnen komen.

Collecteren

Voor de gehele maand juni staan er collectes op het programma. Voel je niet verplicht de deur te openen als het buiten al donker is. Als je het niet vertrouwt, neem dan geen risico. Je bent uiteraard ook niet verplicht om geld te geven, maar dat hoeven wij je natuurlijk niet te vertellen. Wees altijd op je hoede voor babbeltrucs!

Gezien de situatie met het coronavirus kan het natuurlijk zijn dat je het niet helemaal vertrouwt. Veel collectes zijn uitgerust met een QR-code om zo heel makkelijk contactloos te collecteren. Maar uiteraard ben je tot niets verplicht!

Prins Bernhard Cultuurfonds

Van zondag 30 mei tot en met zaterdag 5 juni wordt er gecollecteerd voor het Prins Bernhard Cultuurfonds. Deze stichting brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij beurzen, fondsen, expertise, prijzen en opdrachten ontstaan er nieuwe culturele initiatieven. Zo wordt cultureel erfgoed behouden.

EpilepsieNL

Tussen zondag 6 en zaterdag 12 juni lopen er collectanten voor EpilepsieNL. Epilepsie verstoort de levens van zo’n 200.000 mensen in Nederland. Tijdens het boodschappen doen, klussen of onderweg naar school of werk. Voor sommigen is dit iedere dag de realiteit, voor anderen een aantal keer per jaar. Maar het is altijd onverwacht. Het geld dat wordt opgehaald gaat naar onderzoeken en behandelingen.

Rode Kruis

Het Rode Kruis is aan de beurt voor de collecte van zondag 13 tot en met zaterdag 19 juni. Het Rode Kruis is de grootste noodhulporganisatie ter wereld. Zij helpen dichtbij, als je bijvoorbeeld blaren oploopt tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Misschien ga je tijdens je favoriete festival wel in glas staan. Of moet je je huis uit vanwege een gaslek. Maar ze helpen ook ver weg. Als mensen dierbare kwijt zijn geraakt tijdens hun vlucht voor geweld in het dorp. Of mensen wiens huis is weggevaagd door een modderstroom.

Maag Lever Darm Stichting

Van zondag 20 tot en met zaterdag 26 juni collecteren er vrijwilligers voor de Maag Lever Darm Stichting. Deze stichting zet zich in voor een betere spijsvertering voor iedereen. Met het geld dat wordt opgehaald werken ze aan oplossingen. Dat doen ze samen met artsen, onderzoekers, wetenschappers en patiënten.

Nationaal MS Fonds

De laatste collecte deze maand is voor het Nationaal MS Fonds. Deze loopt ook een beetje over in de volgende maand. Er wordt namelijk gecollecteerd van zondag 27 juni tot en met zaterdag 3 juli. Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven voor mensen met MS. Dat gebeurt aan de hand van drie pijlers: voorlichting, coaching en onderzoek.