Er schijnt eindelijk beter weer aan te komen!

Foto: Image by Sasin Tipchai from Pixabay

Eerder dit jaar hebben we een prachtige week gehad. Maar inmiddels is het al lange tijd erg wisselvallig en relatief koud. Tijd voor een omslag.

En die omslag is nabij. Weer.nl meldt dat een hogedrukgebied de buien in de tweede helft van deze week langzaam maar zeker wegjaagt. De zon breekt dan vaker door en het wordt ook wat warmer. Erg fijn als je het ons vraagt!

Nattigheid vertrekt

Vandaag is het nog een natte dag. Maar de opklaring zouden inmiddels over het land moeten trekken. Toch komen er ook meteen felle buien het land in. Die kunnen lokaal gepaard gaan met onweer of hagel. Deze trekken in de richting van het oosten van Nederland.

Op dinsdag wisselen stapelwolken en zonneschijn elkaar af. Er vallen dan nog diverse buien met opnieuw kans op hagel en onweer. De westelijke tot zuidwestelijke wind is matig, maar kan aan zee vrij kracht worden.

Het wordt beter

Ook woensdag is het nog een regenachtige dag. Maar dan komt er vanaf donderdag een weersverandering. Terwijl lagedrukgebieden naar het oosten wegtrekken, bouwt zich in onze omgeving een hogedrukgebied op. Dankzij het droge weer en de steeds vaker schijnende zon gaan de temperaturen omhoog. Vrijdag kan het in het zuiden al 20 graden worden, lokaal misschien zelfs nog warmer. Vanaf zaterdag lukt dat op steeds meer plaatsen.

Laat die zomer maar komen!