Druk weekend voor de Ouddorpse Reddingsbrigade

Foto: Ouddorpse Reddingsbrigade

De lifeguards van de Ouddorpse Reddingsbrigade hebben een druk weekend achter de rug. Er kwamen meerdere meldingen binnen van het kustwachtcentrum, de meldkamer en strandbezoekers.

Dit weekend stond er een aflandige wind. Daar kwam bij dat er extra strandbezoekers waren door het mooie weer en de meivakantie. Dat alles bij elkaar zorgde voor gevarieerde meldingen voor de Ouddorpse Reddingsbrigade.

Reddingsactie opblaasobject

Op zondag werden de lifeguards via het kustwachtcentrum gealarmeerd over een opblaasobject dat afdreef. Meerdere mensen probeerden er achteraan te zwemmen. Echter, door de aflandige wind dreef het object snel af. Het was daarom prioriteit voor het team om de personen die er achteraan zwommen te ‘redden’.

Toen de personen eenmaal weer veilig op het strand stonden, was het tijd voor de volgende redding. De reddingsbrigade heeft geprobeerd het opblaasobject veilig te stellen. Hierbij is er assistentie verleend door de reddingsbrigade in Rockanje met een extra vaartuig.

Met een aflandige wind is het verboden om met drijfmiddelen de zee op te gaan. Uit deze actie blijkt ook wel meteen waarom. Het kan namelijk gevaarlijke situaties veroorzaken. Let daarom altijd goed op de vlaggen als je het strand bezoekt.

Brouwersdam

Door diezelfde aflandige wind kwamen er bij de Brouwersdam ook een aantal kitesurfers in de problemen. Met behulp van een waterscooter konden de kitesurfers snel in veiligheid worden gebracht.

Ook op de Brouwersdam werden de lifeguards ingezet voor een hulpverlening. Er was iemand gevallen en daarbij gewond geraakt. Om de juiste hulp te kunnen bieden was het noodzakelijk om multidisciplinair samen te werken. Dit is een samenwerking met de brandweer en de ambulancedienst. Het slachtoffer is door die laatste naar het ziekenhuis gebracht.

EHBO

Over het hele weekend is het team meerdere keren in gezet om EHBO te verlenen. Er waren diverse letsels gemeld en er is nog een korte zoekactie geweest naar twee vermiste kinderen. Gelukkig werden de kinderen al snel in goede gezondheid aangetroffen.

Wil je meer weten over het werk van de Ouddorpse Reddingsbrigade? Volg het team dan op Instagram.