Collecterooster Goeree-Overflakkee mei

Foto: PR Hersenstichting Nederland

Het is altijd maar weer een vraag of de collecte aan de deur échte collecte is. Dan is het handig om een lijstje paraat te hebben. Daarom publiceren we elke maand een overzichtje van de komende collectes.

Door Sam Fish

Het volledige jaarrooster is makkelijk te vinden op www.cbf.nl. Hier op Goeree-Overflakkee.Nieuws.nl plaatsen we gewoon elke maand een duidelijk overzicht. Met deze aankondiging weet je dus precies of, waar en welke collectanten er aan de deur kunnen komen.

Collecteren

Voor de gehele maand maart staan er collectes op het programma. Voel je niet verplicht de deur te openen als het buiten al donker is. Als je het niet vertrouwt, neem dan geen risico. Je bent uiteraard ook niet verplicht om geld te geven, maar dat hoeven wij je natuurlijk niet te vertellen. Wees altijd op je hoede voor babbeltrucs!

Gezien de situatie met het coronavirus kan het natuurlijk zijn dat je het niet helemaal vertrouwt. Veel collectes zijn uitgerust met een QR-code om zo heel makkelijk contactloos te collecteren. Maar uiteraard ben je tot niets verplicht!

Sitchting Roparun

Van 2 tot en met 8 mei wordt er gecollecteerd voor Stichting Roparun. De Roparun kennen we natuurlijk allemaal van dat grote evenement waarbij mensen van Parijs of Hamburg naar Rotterdam rennen. Maar dat is allemaal voor het goede doel. Hun slogan is dan ook: Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. Het geld dat de stichting ophaalt, gaat precies daar naartoe. En dat kunnen workshops zijn, of een vakantie voor een gezin met kanker. Maar bijvoorbeeld ook de inrichting van een inloophuis. Het geld komt dus altijd goed terecht.

Vrije periode

Van 9 tot en met 15 april is er een vrije periode. Dat wil zeggen dat er geen collectes op de planning staan, maar er kan wel gecollecteerd worden. Dit kan bijvoorbeeld een kleine organisatie zijn die niet overal collecteert. Maar ook grotere organisaties kunnen langskomen voor wat extra’s. Vertrouw je het niet? Bel dan de organisatie om te checken of de collectant echt bij hen hoort en of er echt gecollecteerd wordt. Dit kan overigens ook tijdens de weken waarin wel een organisatie staat ingepland.

Van 23 tot en met 29 mei is er nog een vrije periode.

Longfonds

Er komen van 16 tot en met 22 mei mensen aan de deur voor het Longfonds. In Nederland hebben ruim 1,2 miljoen mensen een longziekte. Daarom strijdt het Longfonds voor gezonde lucht en gezonde longen. Met een donatie draag je bij aan een wereld waarin iedereen vrij kan ademen. Er wordt overigens ook online gecollecteerd, daarbij kun je ook je eigen collectebus openen om geld op te halen.