Tweedehands kledingbank geopend in Sommelsdijk

Foto: Bertrand van den Boogert

Nog te veel mensen vallen net buiten de boot. Geen recht op de voedselbank en geen geld voor andere dingen.

Door Sam Fish

Voor deze mensen is er een nieuwe hulplocatie geopend: De Kleedkamer. Hier kunnen mensen met een kleine portemonnee die overal buiten vallen, toch nog kleren halen. De kleding is er gratis of tegen een vrijwillige bijdrage op te halen.

Uiteraard is het vooral bedoeld voor de mensen die niet veel kunnen uitgeven. Maar ook mensen met budget zijn welkom bij de Kleedkamer. De kleding wordt er voor kleine prijsjes aangeboden. Het geld dat daarmee wordt verdiend wordt weer terug in de Kleedkamer gestopt.

Doneren kan!

Om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen is er veel kleding nodig. Alle maten en voor alle seizoenen moet er iets te halen vallen. En daarom vraagt het team van de Kleedkamer om kleding donaties. Zolang de kleding nog netjes, draagbaar en heel is, is het meer dan welkom. Want jij bent er misschien op uitgekeken, maar een ander heeft ineens een nieuw shirt.

Ook schoenen zijn meer dan welkom bij de Kleedkamer. Tenslotte kunnen mensen hier terecht voor een volledige outfit voor jong en oud.

Meer informatie

De Kleedkamer is te vinden aan de Gerard Walschapstraat 34 in Sommelsdijk. Dat is op hetzelfde terrein als waar Goed voor Goed vorig jaar haar deuren opende. Houd voor alle informatie over de Kleedkamer hun Facebookpagina in de gaten.

Vanwege de coronamaatregelen kun je op dit moment alleen shoppen op afspraak. Kijk voor alle contactgegevens ook op de Facebookpagina van de Kleedkamer.