Maak van Goeree-Overflakkee een schoner eiland

Foto: Pixabay; fotoblend

Zwerfafval is een doorn in het oog, maar mensen blijven spullen in de natuur gooien. Dat moet stoppen.

Natuurlijk kan het zo zijn dat er eens iets uit een prullenbak waait. Maar dat zou niet de opruimklus geven die het nu is. En daarom zoekt Marcel Brevé een aantal mensen die mee willen helpen. Marcel gaat dagelijks de natuur in om zwerfafval op te ruimen.

Opruimactie Stellendam

Hij wil vrijdag 22 januari starten vanaf Zoet of Zout in Stellendam. Een opruimactie waarbij je twee aan twee de natuur in gaat. “We zijn al met zes personen, maar zouden graag met 10 of 12 willen zijn. Hulp is dus welkom,” laat Marcel weten op zijn Facebook.

De opruimactie staat gepland van 9.00 tot 11.00 uur. “Stel nu he, stel dat alle verloren grondstoffen al voor 11.00 uur opgeraapt zijn, dan gaan we gewoon eerder naar huis.” Over opruimmaterialen hoef je je geen zorgen te maken, die worden verzorgd. Het enige dat jij dus hoeft te doen is een potje positieve energie open trekken en te verzamelen bij Zoet of Zout. Ook al het opgeraapte afval vervoert Marcel zelf. Maar eigen handschoenen meenemen is wenselijk.

Doe mee

Wil je vrijdag helpen met opruimen? Stuur Marcel dan een privébericht. Zijn oproep staat hieronder, dan kom je makkelijk bij hem terecht. Parkeren kan op het terrein van Zoet of Zout.

Vrijdag as van 9 tot 11 uur organiseert Doe mee samen voor een schoon Goeree-Overflakkee een VOLLEDIG VOLGENS DE…

Geplaatst door Marcel Breve op Woensdag 20 januari 2021