Gulle donatie voor het Rode Kruis Goeree-Overflakkee

Foto: Sam Fish

Het Rode Kruis doet fantastisch en belangrijk werk. Zowel de landelijke tak als het team op Goeree-Overflakkee. En dat werk is nu beloond.

Door Sam Fish

De Rabobank Jongerenraad stelt elk jaar 1000 euro per lid beschikbaar om weg te geven aan een doel naar keuze. Dit jaar kozen leden Kim en Ole ervoor om hun 1000 euro te schenken aan het Rode Kruis op Goeree-Overflakkee.

Calamiteitenpoppen

Het Rode Kruis weet ook meteen wat ze met de 2000 euro aan donaties doen. “We hebben er calamiteitenpoppen mee aangeschaft,” vertelt Klaske Voogd. Zij is secretaris en instructrice binnen het Rode Kruis op Goeree-Overflakkee. “Dit zijn een soort lichaam-vormige zakken die je zelf kunt opvullen en op de buitenkant zit klittenband. Dan kun je dus zelf verwondingen op de poppen plakken. Je legt er een casus bij en de cursisten kunnen vervolgens volledig coronaproof oefenen. Want een pop zal je niet besmetten en de verwondingen zijn geplastificeerde plaatjes, dus die maken we schoon na gebruik.”

Oefenen

Het Rode Kruis heeft door het coronavirus lang niet kunnen trainen en opleiden. Door het contact dat altijd nodig is, is dat niet verstandig en ook niet toegestaan op het moment. Deze poppen bieden dus een enorme uitkomst. “Het is geweldig om te zien dat het geld zo goed besteed is,” zegt Kim blij. “En ze hebben in totaal negen popen gekocht, dus er kan weer goed geoefend worden.”

Wordt vrijwilliger

Niet alleen binnen de samenleving is er sprake van vergrijzing. Dit geldt ook voor de club vrijwilligers van het Rode Kruis op Goeree-Overflakkee. “We kunnen niet alle leeftijden overal inzetten, zeker niet in coronatijd,” vertelt Klaske. “Daarom is het nodig dat we ons team uitbreiden met meer vrijwilligers.”

Wil jij wat betekenen voor de samenleving? En lijkt het je wel wat om je aan te sluiten bij het Rode Kruis? Stuur dan een e-mail naar [email protected]. Daar kun je natuurlijk ook terecht voor meer informatie!