Begin 2021 met een uitdaging; doe mee met IkPas!

Foto: PR IkPas

Alcohol drinken kan best lekker zijn, maar als je niet oppast komt je in een patroon terecht. En zie die maar eens te doorbreken.

Dat kan zijn een wijntje bij het eten. Of een biertje tijdens het nieuws. Misschien wel een neut voor het slapen gaan. Op deze manier creëer je onbewust een patroon waarbij je vrijwel dagelijks alcohol drinkt. Wil je dat patroon doorbreken? Wil je fris aan de lente beginnen? Doe dan mee met IkPas, ook wel bekend als Dry January.

De uitdaging

Met IkPas ga je de uitdaging aan met jezelf. Jij bent degene die alcohol drinkt, dus jij bent ook de enige die je weerhoudt van stoppen. Drink daarom heel januari geen alcohol. Een maand geen alcohol kan al een goed beeld geven van wat alcohol met je doet.

Een maand geen alcohol maakt je bewuster van de keuze die je kunt maken om wel of niet te drinken. Je doorbreekt je vastgeroeste patronen en alcohol is niet meer vanzelfsprekend.

Effecten

Maar je eigen keuze kunnen maken is natuurlijk niet het enige effect van IkPas. Veel deelnemers ervaren namelijk ook lichamelijke voordelen. Zo voelt 62 procent zich fysiek fitter, 55 procent slaapt beter en 32 procent verlicht gewicht. Klinkt goed toch? En dat is nog niet eens alles! Er zijn nog veel meer voordelen aan het niet of minder drinken van alcohol.

Doe mee!

IkPas helpt je graag bij je uitdaging om heel januari geen alcohol te drinken. Je kunt bij hen terecht voor vragen, tips, artikelen, recepten en badges die je kunt verdienen. Alles om jouw uitdaging te volbrengen! Natuurlijk is het niet zo dat je nooit meer alcohol mag drinken. Het gaat erom dat je even je alcoholgebruik op pauze zet. Zo kun je nadenken over wat voor gewoonte het is geworden en wat het doet met je lichaam en geest.

Er zijn op dit moment al 15.719 mensen die zich hebben aangemeld voor IkPas in januari. Doe jij met hen mee? Kijk op de website van IkPas voor meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden.

Tips

Het is begrijpelijk dat het lastig kan zijn om een uitdaging als deze aan te gaan. Waar begin je? Hoe kun je dit het beste volhouden? We hebben daarom wat tips voor je op een rijtje gezet.

Doe dit bijvoorbeeld niet alleen. Ten eerste is dat ongezellig en ten tweede maakt dat het een stuk lastiger. Samen kun je elkaar motiveren om je beste beentje voor te zetten. Zet daarnaast voor jezelf ook een doel en vertel jezelf waarom je dit doet. Zorg ook dat je dit doel vaak ziet, door bijvoorbeeld een briefje op de koelkast te hangen. Op die manier heb je een soort houvast en wordt het makkelijker. Laat ook anderen weten dat je meedoet aan IkPas. Zo kunnen zij er rekening mee houden en bieden ze je, als het goed is, geen alcohol aan. Misschien willen ze ook wel meedoen!

En tot slot het is belangrijk om bezig te blijven. Ga bijvoorbeeld elke dag een uur wandelen, of ga vaker sporten. Misschien is lezen of creatief bezig zijn een betere manier om je gedachten te verzetten voor jou. Wat ook bij je past; als je bezig bent, denk je niet aan alcohol. Zo maak je het voor jezelf wat makkelijker.

Wil je meer tips? Check dan de website van IkPas!