Jantje Beton zoekt collectanten voor maart 2021

Foto: Gerard Til

Clubs en verenigingen kunnen zich weer aanmelden voor de Jantje Beton Collecte. Deze vindt plaats in maart 2021.

Ruim 40.000 vrijwilligers gaan tussen 8 en 13 maart langs de deuren om geld op te halen. Dit doen ze zowel voor de stichting Jantje Beton als voor hun eigen clubkas. De opbrengst wordt namelijk eerlijk verdeeld over de twee.

Help je club

De grote collecte van Jantje Beton vindt één keer per jaar plaats. Zo kunnen clubleden hun clubkas spekken en dragen ze tegelijkertijd bij aan speelprojecten in heel Nederland. Hierbij is speciale aandacht voor kinderen in kwetsbare speelposities.

De vrijwilligers houden er zelf dus ook wat aan over, wat een extra motivatie zijn. Niet alleen scoutinggroepen, sport- en jeugdclubs kunnen meedoen. Ook speeltuinen en maatschappelijke organisaties kunnen de straat op gaan. Denk aan buurtcentra, jongerenwerk en kinderboerderijen. Kijk voor meer informatie over de collecte op de website van Jantje Beton.

Collecteren blijft belangrijk

De financiële gevolgen van de coronacrisis zijn voor veel jeugd- en jongerenorganisaties groot. Buitenspelen en ravotten met andere kinderen bij een club of in de buurt is enorm belangrijk. En dat is op dit moment precies wat veel kinderen niet kunnen doen. Via de Jantje Beton Collecte kunnen organisaties geld ophalen voor bijvoorbeeld speelmaterialen.

Daarnaast hebben Scouting Nederland en Jantje Beton samen een fonds opgericht. Daarmee geven ze de scoutinggroepen in Nederland een financieel steuntje in de rug. Hiermee wordt het voor de ruim 1000 scoutinggroepen mogelijk hun locatie toekomstbestendig te maken. Op deze manier werken beide organisaties samen aan meer en betere speelruimte voor kinderen en jongeren.

Meer informatie

Het is belangrijk om te weten dat het collecteren altijd veilig gebeurt. Vrijwilligers gaan de huizen langs met de bekende collectebus. Maar behalve contant geld kan er ook betaald worden via iDEAL en de QR-code. Uiteraard kun je ook vanaf de bank doneren via de online collectebus van jouw gewenste organisatie.

Wil jij meelopen voor Jantje Beton en een organisatie naar keuze? Of heb je nog wat meer informatie nodig voordat je aan de slag gaat? Misschien wil je wel wat meer weten over de stichting. Kijk dan op de website van Jantje Beton!