Collecterooster Goeree-Overflakkee november

Foto: PR Hersenstichting Nederland

Het is altijd maar weer een vraag of de collecte aan de deur échte collecte is. Dan is het handig om een lijstje paraat te hebben. Daarom publiceren we elke maand een overzichtje van de komende collectes.

Door Sam Fish

Het volledige jaarrooster is makkelijk te vinden op www.cbf.nl. Hier op Goeree-Overflakkee.Nieuws.nl plaatsen we gewoon elke maand een duidelijk overzicht. Met deze aankondiging weet je dus precies of, waar en welke collectanten er aan de deur kunnen komen.

Collecteren

Voor de gehele maand maart staan er collectes op het programma. Voel je niet verplicht de deur te openen als het buiten al donker is. Als je het niet vertrouwt, neem dan geen risico. Je bent uiteraard ook niet verplicht om geld te geven, maar dat hoeven wij je natuurlijk niet te vertellen. Wees altijd op je hoede voor babbeltrucs!

Gezien de situatie met het coronavirus kan het natuurlijk zijn dat je het niet helemaal vertrouwt. Veel collectes zijn uitgerust met een QR-code om zo heel makkelijk contactloos te collecteren. Maar uiteraard ben je tot niets verplicht!

Alzheimer Nederland

Van zondag 1 tot en met zaterdag 7 november wordt er gecollecteerd voor Alzheimer Nederland. Zij werken aan een toekomst zonder dementie. Ook willen ze een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie én hun dierbaren.

1 op de 5 mensen krijgt dementie en zelfs 1 op de 3 vrouwen. Wat alz… jij kunt bijdragen aan de oplossing?

Het Gehandicapte Kind

Vrijwilligers komen van zondag 8 tot en met zaterdag 14 november aan de deur voor Het Gehandicapte Kind. Kinderen met en zonder handicap moeten samen kunnen opgroeien. Geen kind zonder vriendjes! Dat is dan ook precies van Het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK) doet met het geld dat zij ophalen tijdens de collecte.

Nationaal MS Fonds

Verwacht van zondag 15 tot en met zaterdag 21 november collectanten voor het Nationaal MS Fonds. Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven voor mensen met MS. Ze financieren onderzoek naar betere behandelmethoden. Het uiteindelijke doel is dan ook genezing, iets dat er nu nog niet is. Help jij mee?

Leger Des Heils

De laatste collecte van de maand is voor het Leger Des Heils. Zij collecteren van zondag 22 tot en met zaterdag 28 november. Het Leger Des Heils geeft directe maatschappelijke hulpverlening aan diegenen in de samenleving die geen helper hebben. Denk aan daklozen, prostituees en verslaafden. Met jouw steun kunnen ze net wat meer doen voor de samenleving.