Ophokplicht voor vogels in Faunapark Flakkee

Foto: Sam Fish

Faunapark Flakkee heeft geen makkelijk jaar achter de rug, maar het is nog niet voorbij. Al het pluimvee moet hun hok in.

Door Sam Fish

‘Even geen begroeting van de pauwen of parelhoenders… Vanwege de vogelgriep moeten wij het pluimvee en de watervogels voor onbepaalde tijd ophokken.’ Dat meldt de organisatie op de Facebookpagina van het park.

Bezoek het park

Gelukkig heeft het Faunapark meer dan alleen vogels en is er nog genoeg te zien. En hoewel het park normaal gesproken haar deuren zou sluiten rond deze tijd van het jaar, gaan ze dit jaar door. Er is al te veel financiële schade gelopen door de sluiting eerder in het jaar.

Eigenaresse Petra Blokker zei eerder dit jaar dat ze al aardig wat ideeën had om de winter door te komen. Wanneer deze worden aangekondigd en hoe het eruit gaat zien is nog niet bekend. Maar houd het zeker in de gaten!

Adopteer een dier

In het voorjaar werd ook een adoptieactie gestart om het park te redden. Voor een bepaald bedrag kon je toen een dier adopteren. Niet om in de achtertuin of op het balkon te houden, maar om het voer te betalen. Door de sluiting van het park waren er namelijk geen inkomsten. En geen inkomsten betekent ook geen geld voor het dierenvoer.

Die adoptieactie loopt nog steeds. Dus heb jij een favoriet dier, of wil je gewoon iets doneren? Dan kan dat gewoon. Kijk op www.faunaparktflakkee.nl om te zien wat jij kunt doen om de dieren de winter door te helpen.

Even geen begroeting van de pauwen of parelhoenders…
Vanwege de vogelgriep moeten wij het pluimvee en de watervogels voor onbepaalde tijd ophokken. Maar er blijft genoeg te zien!

Geplaatst door Faunapark Flakkee op Zondag 1 november 2020