Let op, de wintertijd gaat dit weekend weer in

Foto: Nieuws.nl

De bladeren vallen al goed van de bomen, de lucht is grijs en de dagen korter. Ja ja, de wintertijd staat voor de deur.

Door Sam Fish

Eerlijk is eerlijk, niemand zit te wachten op een uur extra 2020, maar het is nu eenmaal zo. We kunnen er niet omheen, we zullen er gewoon aan moeten geloven. Je kunt natuurlijk je klok laten staan, maar dan raakt je agenda toch ook in de war.

Klok terug

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober gaat om 3.00 uur de klok terug. Het wordt dan dus weer twee uur. Voordeel; dat extra uur van 2020 breng je – hopelijk – slapend door. Je zult er dus niet veel van meekrijgen.

Weet je nou nooit of je klok voor- of achteruit moet? Kijk dan even naar de Engelse taal. Herfst is dan ‘fall’ en lente is ‘spring’. Als je dat vernederlandst, dan kun je zeggen ‘de klok valt terug’ of ‘de klok springt vooruit’. Wil je het liever écht Nederlands houden? Dan gaat de klok in het voorjaar vooruit.

Goed vooruitzicht

Met de ingang van de wintertijd gaan we dus echt richting het einde van het jaar. Maar goed nieuws; de wintertijd duurt maar vijf maanden. En dus gaan we al snel weer richting de zomertijd. Deze gaat in van 27 op 28 maart.