Deel producten met sesam uit de schappen gehaald

Foto: Afbeelding van congerdesign via Pixabay

Een aantal partijen sesam van drie producenten in India blijkt resten van ethyleenoxide te kunnen bevatten. Deze stof is in de EU verboden.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit grijpt daarom in. Ze halen uit voorzorg alle produceten met sesam van deze partijen uit de schappen. De NVWA concludeert dat het eten van de producten geen acuut risico voor de gezondheid oplevert. Ze sluiten echter een verhoogd risico op de langere termijn niet uit.

Niet eten

Wil je weten welke producten precies uit de schappen worden gehaald? Kijk dan op www.ah.nl, daar staat de hele lijst. Staat er een product tussen dat je in huis hebt? Gooi het weg of breng het terug naar de winkel. Je krijgt dan je aankoopbedrag weer terug. De producten die nu nog in de schappen liggen zijn veilig om te eten.

Sesam

Sesam wordt in honderden producten verwerkt. Denk aan brood, crackers, sommige salades en oosterse producten. Deze worden uit de schappen gehaald en waar mogelijk vervangen door producten zonder sesam. Het kan ook zijn dat ze worden vervangen door producten die getest zijn op ethyleenoxide.

Dit kan betekenen dat sommige producten tijdelijk niet beschikbaar zijn. Fabrikanten en supermarkten werken hard om de schappen snel weer te vullen met producten die aan de norm voldoen.

Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Supermarkten halen deel van producten met sesam uit de schappen

Een aantal…

Geplaatst door Albert Heijn op Woensdag 14 oktober 2020