Hoe is de bereikbaarheid op Goeree-Overflakkee?

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee is een prachtig gebied wat steeds meer mensen ontdekken. Of het nu dagjesmensen zijn of gloednieuwe inwoners; Goeree-Overflakkee groeit.

Het eiland is dus letterlijk in beweging. We hebben hier een hoop, maar zeker niet alles. Denk aan een bioscoop, een McDonald’s of bepaalde winkels. Mobiliteit wordt daardoor steeds belangrijk.

Onderzoek

Toch kunnen deze ontwikkelingen ook problemen opleveren voor mensen. Maar tegelijkertijd zullen er ook mensen zijn die minder of geen problemen ervaren. Veel onderzoek richt zich nu op de grote steden, terwijl een groot deel van de bevolking juist daarbuiten woont.

Door alle meningen te horen, kan er wellicht iets aangepast worden als dat nodig is. Het delen van ervaringen is daarom erg belangrijk. En dat is waar Felix Pot komt kijken.

Felix

Felix Pot werkt als promovendus aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daar doet hij onder andere onderzoek naar de bereikbaarheid van landelijke gebieden. De aanleiding daarvoor is onder meer de bevolkingskrimp in sommige gebieden. Daardoor worden andere voorzieningen voor sommige mensen onbereikbaar.

“Goeree-Overflakkee is onderdeel van mijn onderzoeksgebied,” vertelt hij. “Ik zou het dan ook enorm waarderen als deze vragenlijst bij de inwoners terecht komt.” Daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen. Help jij Felix met zijn onderzoek? Een groot aantal terugkoppelingen van zijn vragenlijst draagt enorm bij aan de kwaliteit van het onderzoek.

Vragenlijst

Elke mening telt. Er is een vragenlijst opgesteld met vragen over hoe jij persoonlijk de bereikbaarheid in de woonomgeving beleeft. Het maakt voor jouw invulling van de lijst dus niet uit hoe je buurman hierover denkt, of wat een ander heeft meegemaakt. Het gaat puur om jouw ervaring.

Iedereen is uitgenodigd om de vragenlijst in te vullen. Dit kost je ongeveer 15 minuten. Onder de deelnemers wordt 10 keer 50 euro verloot.

De corona-crisis kan je reisgedrag hebben verandert. Daardoor zijn opvattingen over de mobiliteit misschien ook anders dan eerst. Vul de lijst zo veel mogelijk in als in een situatie zonder enige maatregelen. Aan het einde van de vragenlijst zijn nog een aantal stellingen specifiek over de invloed van de corona-crisis op je mobiliteit.

Doe je mee?