8,5 miljoen voor vergoeding kinderopvangrekening

Foto: Afbeelding van Erich Westendarp via Pixabay

Er komt een vergoeding voor ouders die tijdens de gedwongen sluiting van de kinderopvang de rekening hebben doorbetaald.

Zij vielen tot nu toe buiten de compensatieregeling. Het gaat om de ouders van zo’n 3700 kinderen. Zij betalen de kosten helemaal zelf en maken geen gebruik van kinderopvangtoeslag of een subsidie van de gemeente.

Gesloten kinderopvang

Door het corona-virus gingen een hoop bedrijven dicht. Daar zaten ook kinderopvanglocaties bij. Voor veel ouders liepen de rekeningen voor de gesloten vestigingen wel gewoon door. Maar het kind liep daar dus niet rond. Ze hebben dus een tijdje betaald voor niets.

“Ik vind het belangrijk dat zij daar net als andere ouders een vergoeding voor krijgen,” zegt Staatssecretaris Bas van ’t Wout. Het kabinet heeft 8,5 miljoen euro gereserveerd om de vergoedingen te realiseren. De komende tijd zal de regeling verder worden uitgewerkt.

Vergoeding

De vergoeding van de eigen bijdrage kinderopvang heeft betrekking op de corona-maatregelen. Het gaat hierbij om de periode van sluiting van de kinderopvang. Het kabinet besloot ouders die een eigen bijdrage betalen een vergoeding uit te keren. Dit ging alleen om ouders die betaalden voor een dienst die ze niet kregen.

Ouders hielden op deze manier recht op hun toeslag en de plek op de kinderopvang.

Bron: Rijksoverheid