Geef anoniem je mening over de afvalinzameling

Foto: RAD Hoeksche Waard

Eén keer in de drie jaar laat de RAD een tevredenheidsonderzoek uitvoeren. Ze gaan dan na hoe mensen tegen de huidige situatie rondom de afvalinzameling aankijken.

Vanaf volgend jaar is de RAD ook op Goeree-Overflakkee verantwoordelijk voor de afvalinzameling. En dus gaan ze hier ook kijken hoe de inwoners denken over de afvalinzameling en het scheiden ervan. Uiteraard kunnen de deelnemers ook aangeven wat er beter of anders moet.

Goed Scheiden Loont

In het voorjaar van 2021 wordt er op het eiland getest met een nieuwe manier van afval inzamelen. In de Hoeksche Waard gebeurt dat al en wordt er actief afval gescheiden. De RAD is dan ook zeer tevreden met het succes van Goed Scheiden Loont. Toch zijn ze ook benieuwd naar de mening van de bewoners over het inzamelen van het huishoudelijk afval.

Afval scheiden

Het scheiden van afval is belangrijk. Dit is niet alleen beter voor het milieu, het is ook beter voor je portemonnee. Het afval bestaat namelijk voor het merendeel uit recyclebare grondstoffen. De RAD is dus erg benieuwd naar de huidige situatie. Maar ook naar de mogelijkheden die de inwoners zien om de afvalscheiding en de service verder te verbeteren.

Enquête

Dit gaan ze uitzoeken aan de hand van een enquête. Die wordt in de week van 14 september verstuurd naar ruim 1500 huishoudens per gemeente. Dit wordt gedaan door het onafhankelijke onderzoeksbureau Integron.

In de enquête wordt onder meer gevraagd naar de mening over afvalinzameling. Maar ook het scheiden van afval. RAD hoopt dan ook dat zoveel mogelijk mensen meedoen aan het onderzoek.

Resultaten

De resultaten van de enquête zullen worden gebruikt in het toekomstig afvalbeleid. Zodra de uitkomt bekend is, wordt deze door de RAD naar buiten gebracht.