Kabinet wil belastingverlaging voor iedereen

Foto: Stan Pittens

Het kabinet wil voor komend jaar een belastingverlaging doorvoeren. Ze willen dat mensen op die manier meer overhouden in hun portemonnee.

Daarnaast krijgt het zorgpersoneel volgend jaar een nieuwe bonus van 500 euro. Dit in verband met hun extra inzet door de corona-crisis. Ingewijden bevestigen berichtgeving hierover tegen de Telegraaf. De hypotheekrenteaftrek blijft ongemoeid, melden bronnen. Vooral de VVD had hier op aangedrongen.

Lastenverlichting

De lastenverlichting komt door een lager tarief van de inkomstenbelasting in de eerste schijf. Er wordt ook een verhoging van de arbeidskorting doorgevoerd. De verlaging van de winstbelasting gaat niet door voor de grote bedrijven. Voor kleine ondernemers met een winst tot 4 ton gaat dit wel door. Voor deze ondernemers gaat de belasting van 16,5 naar 15 procent.

Bonus voor de zorg

Het zorgpersoneel krijgt geen structurele loonsverhoging, waar vooral de oppositie op aandringt. Daarvoor is te weinig steun in de coalitie. Het wordt wel een bonus van 500 euro netto. De helft van het bedrag dat zorgpersoneel dit jaar ontvangen

Daarnaast gaat het ministerie van Volksgezondheid op de eigen begroting ruimte zoeken om iets te doen aan werk- en regeldruk in de zorg.

Cookieinstellingen