Werkzaamheden aan Korteweegje tot eind 2020

Foto: Pixabay; MableAmber

Nog tot het einde van het jaar wordt er gewerkt aan het Korteweegje in Dirksland. Op maandag 31 augustus wordt er gestart met het vervangen van de drinkwaterleiding.

Ook worden de huisaansluitingen aangepast. En daarvoor worden graafwerkzaamheden uitgevoerd. Dit gebeurt in zowel de straat als de stoep.

Werkzaamheden

De waterleiding ligt tussen industrieterrein Watertoren en de rotonde in het dorp. De werkzaamheden gaan ongeveer 16 weken duren. Dat is echter zonder onvoorziene situaties die zich mogelijk voor kunnen doen. Het kan dus altijd iets uitlopen.

De werklocaties worden afgezet en zo klein mogelijk gehouden. Op die manier kan de aannemer de veiligheid voor de omgeving én werknemers garanderen.

Omleidingen

Het fietspad achter de woningen aan Korteweegje 14-26 wordt op termijn tijdelijk afgesloten. (Brom)Fietsers worden hier veilig omgeleid met borden. Voor de auto’s verandert er niets. Deze kunnen vooralsnog gewoon de weg blijven gebruiken.

Siers

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Siers, in opdracht van DNWG. Zij hebben een bouwkeet op het terrein van Korteweegje 65. Elke woensdag zijn zij daar te vinden tussen 13.00 en 14.00 uur om vragen te beantwoorden.

Voortgang

Wil je weten hoe de werkzaamheden verlopen? Download dan de BouwApp. Deze is hartstikke gratis te vinden voor Android en Apple. De app geeft met regelmaat informatie over de voortgang van de werkzaamheden. Maar ook wegafsluiting en omleidingen worden erin vermeld.