Corona-patiënt ontslagen uit het ziekenhuis

Foto: Sam Fish

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland heeft de corona-kaart geüpdatet. Daaruit blijkt dat één van de twee corona-patiënten ontslagen is uit het ziekenhuis.

Door Sam Fish

Vorige week werd bekend dat er twee mensen waren opgenomen met het corona-virus. Eén van hen heeft nu dus goed nieuws gehad en is naar huis. Hoe het met deze persoon gaat is bij ons niet bekend. Het is ook niet bekend hoe het met de tweede corona-patiënt in het ziekenhuis gaat. Er zijn ook mensen buiten CuraMare om besmet met het virus. Dat blijkt uit de landelijke cijfers van dinsdag 18 augustus. Ook van hun situatie is niets bekend.

Privégegevens

Vaak krijgen we reacties dat mensen willen weten waar de besmette personen wonen. Het zou dan makkelijker zijn om te weten waar het ‘veilig’ is. Deze informatie hebben wij echter niet. Dit zijn privégegevens en dat soort informatie ligt niet zomaar op straat. Daar komt ook nog eens bij dat niet iedereen zich laat testen. En sommige mensen met het corona-virus zijn asymptomatisch. Dat wil zeggen, ze dragen het virus bij zich en kunnen mensen besmetten, maar hebben zelf nergens last van.

Het is dus altijd van belang om je eigen veiligheid voorop te zetten. Draag een mondkapje als je je daar prettig bij voelt. Houd anderhalve meter afstand en blijf thuis als je gezondheidsklachten hebt.

Testen

Sinds 1 juni kan iedereen in Nederland zich laten testen op het corona-virus. Je moet hiervoor milde klachten hebben, maar het is zonder tussenkomst van een (huis)arts. Dus heb je koorts, keelpijn of ben je benauwd? Of misschien andere corona-achtige symptomen? Blijf thuis en maak via 0800-1202 een afspraak voor een test.

CuraMare corona-kaart 24 augustus