Geldmaat voortaan voorzien van spraakherkenning

Foto: Afbeelding van Christian Butzmann via Pixabay

Geldautomaten van Geldmaat zijn sinds woensdag 12 augustus voorzien van spraakherkenning. Nu kunnen ook mensen met een visuele beperking pinnen.

De gele automaten zie je steeds vaker. Het is het gezamenlijke netwerk van gele pinautomaten van Rabobank, ING en ABN AMRO.

Oogvereniging

De introductie van de spraakondersteuning was een grote wens van de Oogvereniging. Zij zijn de belangenbehartiger van alle mensen met een oogaandoening in Nederland. Volgens hen is een financiële zelfstandigheid erg belangrijk. Het is voor hen een stukje extra zelfstandigheid in het leven.

Meer dan spraakherkenning

De spraakfunctie is niet de enige aanpassing aan de automaten. De schermen van de automaat is ook helemaal aangepast aan gebruikers met een visuele beperking. Na het insteken van een oortelefoon wordt op de geldmaat per scherm een instructie gegeven over de acties en opties. Verder worden speciale schermen met een hoger contrast weergegeven.

Primera Middelharnis

Bij de Primera in Middelharnis staat sinds juni ook een Geldmaat pinautomaat. Ook deze is al verrijkt met de nieuwe spraakfunctie. “Dat wordt allemaal op afstand automatisch geactiveerd,” laat Heleen van Esbroek weten. In juni namen zij en Jasper Dekker de Primera over. Daarmee werd er ook direct een Geldmaat geïnstalleerd.

Het maakt dus niet uit waar je komt, elke Geldmaat is al helemaal up-to-date.