Maak vanaf nu online een afspraak voor een corona-test

Foto: Pixabay / Geralt

Vanaf vandaag is een website in de lucht voor het online maken van een afspraak voor een corona-test. Dat kan zowel in het Nederlands als in het Engels en inloggen gaat met DigiD.

Door Hedwig Heeren

Via de website kan elke inwoner van Nederland met (milde) klachten een corona-test aanvragen en inplannen. Zo hoef je dus niet meer perse te bellen met het landelijke telefoonnummer 0800 – 1202. Dat nummer blijft wel zeven dagen per week van 08.00 tot 20.00 uur bereikbaar voor het maken van een testafspraak. De website is een aanvulling.

Op basis van postcode

Na het inloggen en het intoetsen van uw postcode toont het systeem de testlocaties en beschikbare tijdstippen bij u in de buurt. Na de keuze volgt een afspraakbevestiging per e-mail en sms. Als de uitslag bekend is, wordt per deze per e-mail gemeld. De uitslag is ook te zien via de corona-test website door opnieuw in te loggen met uw DigiD.

Positieve uitslag

Positieve testuitslagen worden nog steeds uitsluitend telefonisch doorgegeven door de GGD. Bij de uitslag wordt namelijk direct het bron- en contactonderzoek gestart. Vandaag neemt de capaciteit van de website gedurende de dag gecontroleerd toe, zodat het hele systeem goed blijft werken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen