Salmonella aangetroffen in Lidl Scharrelkip PiqueBroche

Foto: Image by giant_bilker0 from Pixabay

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) komt met een veiligheidswaarschuwing over de scharrelkip PiqueBroche van de Lidl.

Door Sam Fish

De supermarktketen roept de ‘hele scharrelkip naturel’ van het merk PiqueBroche terug. Om precies te zijn gaat het om de scharrelkip met de houdbaarheidsdatum van 10 augustus 2020. Tijdens een kwaliteitscontrole is namelijk salmonella aangetroffen.

Kip gekocht, en nu?

Heeft u de kip gekocht? Eet deze niet op, maar breng hem terug naar de winkel. Je krijgt het volledige aankoopbedrag terug, een bonnetje is hiervoor niet nodig.

Heb je dezelfde kip gekocht, maar met een andere houdbaarheidsdatum? Dan is er niets aan de hand. Je kunt de kip in dat geval gewoon opeten.

Salmonella

Het eten van een product met een salmonellabacterie kan een mens aardig ziek maken. Zo kun je koorts, buikpijn en diarree krijgen binnen 6 tot 48 uur na consumptie. Voor jongere kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en mensen met een lage weerstand is het nog erger. Bij hen kan een salmonellabesmetting leiden tot uitdroging of zelfs een ziekenhuisopname.

Raadpleeg je (huis)arts voor meer informatie als je dit product hebt gegeten.

Meer informatie

Heb je vragen over het product of de situatie? Neem dan contact op met Lidl Nederland. Dat kan door een e-mail te sturen naar [email protected] of door te bellen met 020-709 50 39.

Bron: NVWA