Twee honden uit snikhete auto gered

Foto: Afbeelding van Free-Photos via Pixabay

Op zondag 2 augustus zijn twee honden uit een snikhete auto gered. De auto stond geparkeerd op het terrein van Faunapark Flakkee in Nieuwe-Tonge.

Door Sam Fish

De honden konden nog op tijd gered worden door snel handelen van personeelsleden van het park. Dat meldt één van de vrijwilligers van het park. Een medewerker ging met het kenteken het park in om bezoekers te vragen van wie de auto is. Het was erg druk in het park en de auto hoorde bij een Duitse familie. De eigenaren hebben zelf nét op tijd de honden uit de auto gehaald.

Honden in de auto

Als de buitentemperatuur 15 graden of hoger is, kan het in de auto op den duur wel 50 tot 70 graden worden. Kun je nagaan als hoe warm de auto wordt met de temperaturen die voor de komende dagen zijn opgegeven. Die zijn voor mensen al niet altijd prettig, laat staan voor honden. Zelfs een schaduwplek en open raam voorkomen niet dat je hond uitdroogt in de auto. Dit kan zelfs na 10 minuten al fataal zijn!

Honden kunnen dus veel minder goed tegen warmte dan mensen. De kans dat je hond oververhit raakt als hij in een auto is achtergebleven is dan ook zeer groot. Ook al is het ‘maar voor een paar minuten’. Wanneer de hond oververhit raakt zal al snel zijn bloed gaan stollen. Dit resulteert in een coma, gevolgd door de dood.