Eerste bewoners in nieuwbouw Stad aan ’t Haringvliet

Foto: Oost West Wonen

Oost West Wonen heeft in Stad aan ’t Haringvliet gebouwd aan twee nieuwe seniorenwoningen. De bouw is af en de nieuwe bewoners hebben de sleutels gekregen!

Persbericht Oost West Wonen

De nieuwe huizen staan op de plek waar eerder het Groene Kruisgebouw stond. Tussendoor was er nog een plaatselijke huisartsenpraktijk. Nu wonen er dus twee senioren-koppels.

Nul op de Meter

De woningen zijn speciaal gebouwd voor senioren die kleiner en levensloopbestendig willen wonen. De huizen bieden gelijkvloers wonen. En qua indeling is het geschikt voor twee mensen met een rolstoel of rollator. Ook zijn de woningen voorbereid op het aardgasvrij maken van het dorp. Dit moet gebeuren in 2025. Ze hebben daarom geen gasaansluiting meer. Wel zijn de woningen uitgerust met de nieuwste technieken als een warmte terugwin systeem, een warmtepomp en zonnepanelen.

Nieuwe bewoners

De sleuteloverdracht was voor de nieuwe bewoners een feestelijk moment. Uiteraard ging alles geheel corona-proof op anderhalve meter afstand. Zo tekenden ze het huurcontract en kregen ze de sleutels overhandigd.

De toekomstige buren komen beiden uit het dorp en kennen elkaar al goed. De heer en mevrouw De Bruin kijken er naar uit om gelijkvloers te gaan wonen. Ze wonen nu nog in een eengezinswoning, maar die is inmiddels te groot voor hen samen.

De buren zijn meneer en mevrouw Bechtum. Zij gaan met de verhuizing terug naar hun roots. Mevrouw Bechtum werd geboren in de Oranjestraat. En hun nieuwbouwwoning staat in dezelfde straat! Ze vinden het beiden een prachtig plekje. Aan de achterkant hebben ze zelfs vrij uitzicht tot aan de Zeedijk!

Nieuwe bewoners nieuwbouw Stad aan 't Haringvliet