Kom zelf weer snuffelen in de bieb vanaf 20 mei

Foto: Pixabay; Free-Photos

Goed nieuws voor alle boekenliefhebbers op Goeree-Overflakkee. De bibliotheken gaan vanaf woensdag 20 mei weer open voor publiek!

Door Sam Fish

Bibliotheken mogen hun deuren weer openen en dat gebeurt dus op woensdag 20 mei. Vanaf dan kun je weer terecht in Middelharnis en Ouddorp. De vestiging in Oude-Tonge blijft voorlopig nog even dicht, aangezien die gevestigd is in een verzorgingstehuis.

Op dit moment is het personeel hard bezig om ervoor te zorgen dat iedereen veilig ontvangen kan worden.

Niet volledig open

Het openen van de bibliotheek gaat vooral om de uitleen van boeken. Andere faciliteiten als de leestafel, studie- en werkplekken en de computers zijn nog even niet beschikbaar. Er wordt nog gekeken naar een manier om ook deze op een veilige manier te kunnen aanbieden. Er zijn ook nog geen activiteiten, zoals het aanschuifkoor, de tekentafel of het leescafé.

Reserveer

Sinds het goede nieuws is het ook weer mogelijk om boeken te reserveren uit de eigen collectie. Na reservering krijg je een berichtje als het boek voor je klaar ligt. Het ophalen daarvan kan in Ouddorp en Middelharnis.

Verrassingspakket

In de tijd dat de bibliotheek gesloten was is er gestart met een verrassingspakket. Daarvoor geef je een genre voor en je kunt dan drie boeken ophalen in dat genre. Een totale verrassing dus wat je krijgt.

Totdat de vestigingen weer echt open gaan, blijft het aanvragen van het pakket nog mogelijk. Vul hiervoor op de website het aanvraagformulier in en laat je verrassen!