De beste dag van het jaar is hier; anti-dieetdag!

Foto: Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Het is vandaag woensdag 6 mei. Voor veel mensen de beste dag van het jaar. Het is namelijk de internationale anti-dieetdag.

Door Sam Fish

Op deze dag mogen we allemaal even stoppen met het goed bedoelde Sonjabakkeren, Montignaccen of welk ander dieet er in de mode is op dit moment. Deze dag is bedoeld om trots te zijn op wie je bent. We moeten luisteren naar wat ons lichaam wil en niet naar wat we volgens de bladen en tv zouden moeten zijn.

Anti-dieetdag

De start van de anti-dieetdag ligt in Engeland. De dag werd opgericht door Mary Evans Young. Zij was in 1992 de voorzitter van de anti-dieetcampagne Diet Breakers. Bij het gemiddelde dieetprogramma verliest iemand zo’n 10 procent van zijn gewicht. Echter, in de jaren daarna komt er ongeveer 2/3e daarvan gewoon weer terug. En dat maakt een persoon moedeloos.

Vandaar deze dag. Vier dat we er allemaal niet precies hetzelfde uitzien. Het gaat erom dat je lekker in je vel zit en dat je je goed voelt. Diëten is natuurlijk helemaal niet erg, we doen het allemaal. Maar vandaag dus even niet.

Ribbon

De meeste dagen voor goede doelen hebben een strikje, of een ribbon. Deze dag ook, een lichtblauwe. Dus heb jij vandaag ook een sasdag? Of ga je gewoon even nergens op letten? Draag dan naast alle andere ribbons vandaag ook een lichtblauwe.