Het is vandaag de dag van de handhygiëne!

Foto: Image by jacqueline macou from Pixabay

We weten allemaal dat het vandaag Bevrijdingsdag is in Nederland. Maar wist je ook dat het de dag van de handhygiëne is?

Door Sam Fish

Al vanaf het moment dat je het je kunt herinneren roepen de volwassenen ‘Na het plassen, handen wassen!’. Eerlijk is eerlijk, dat is een goed motto voor het leven. Maar in deze tijden van het corona-virus wassen we net iets vaker onze handen dan we voorheen deden.

Belangrijk

Maar het wassen van je handen is wel een belangrijk iets. Want er zitten enorm veel bacteriën aan je handen. Let maar eens op hoeveel je eigenlijk aanraakt op een gemiddelde dag. Een trapleuning, deurklink en het ergste nog; je telefoon, tablet of laptop. Alles wat daaraan zit, komt ook op je handen terecht. En weet jij hoe vaak je op een dag aan je gezicht zit?

En daarom is deze dag dus in het leven geroepen. Om even wat aandacht te vragen voor het belang van schonen handen. Overigens is op 15 oktober ook de Internationale dag van het handen wassen. Maar he, het is nooit erg om een extra herinnering te krijgen.

Initiatief

Het initiatief voor de dag van de handhygiëne ligt bij de Wereld Gezondheidsorganisatie. Normaal gesproken proppen ze deze dag vol met promotie voor op scholen. Dat zal nu wel anders zijn. Zeker nu dit jaar Bevrijdingsdag een nationale vrije dag is.

Maar gelukkig hebben we de laatste tijd al aardig wat geleerd over het belang van schone handen. Weet jij nog wat de beste manier is om je handen echt goed schoon te krijgen? Check de video hieronder nog even. Dan zie je precies hoe je je handen het beste kunt wassen.