Nieuwe expositie in het Diekhuus

Foto: Els Gladdines

Tot en met 1 maart kunt u in de hal van het Diekhuus genieten van de prachtige werken van Els Gladdines. Ook hangt er hangt een prachtig exemplaar in de foyer.

‘Terug van weggeweest’
“In 1973 kwamen wij op Goeree Overflakkee wonen, in Oude-Tonge. Een paar jaar later verhuisden we naar Middelharnis. Wij werkten in het onderwijs, onze kinderen groeiden hier op. Ook in het Diekhuus heb ik les gegeven, in wat nu ruimte nr. 5 is. Heel bijzonder om er op deze manier terug te zijn. In 2003, na bijna dertig jaar, keerden we terug naar Bergen op Zoom”, vertelt Els.

Begin jaren 90 begon Els schilderlessen te volgen bij Suzan Offereins, en in het begin ook bij Ruud van den Bosch in Middelharnis. Met veel plezier leerde zij met olieverf landschappen, portretten en stillevens schilderen. Tekenen met conté en houtskool.

In Bergen op Zoom, in atelier 13 bij Mart Franken, startte Els een nieuwe manier van schilderen. Abstract werk, soms met figuratie. Acrylverf in combinatie met andere materialen zoals lint, draad, hout, papier, metaal etc.

Naast kwasten gebruikt Els paletmes, spons, doekjes, (bank)passen en meer van dat soort alledaagse dingen. “Tekenen doe ik nu met (acryl)inkt op glanskarton en papier. Sinds een paar jaar ben ik lid van KUBRA, kunstenaars in Brabant, in ’ s-Hertogenbosch”, aldus Els.

Het Diekhuus is maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 21.00 uur open. Wilt u op een ander tijdstip de expositie komen bewonderen neem dan contact op met het Diekhuus via e-mail [email protected] of per telefoon (0187) 48 24 00.

Reacties

Cookieinstellingen