Vanaf nu minder rookplekken en duurdere sigaretten

Foto: Pixabay; Geralt

Pakjes sigaretten en shag zijn met ingang van woensdag 1 april een stuk duurder geworden. Daarnaast is ook het aantal rookplekken geslonken.

Rokers gaan per pakje sigaretten een euro meer betalen. Voor shag is dit nog meer, daar is de verhoging zo’n € 2,40 per pakje. De overheid heeft de verhoging ingevoerd om mensen aan te sporen om gezonder te gaan leven. In januari werden de pakjes rookwaren ook al duurder gemaakt.

Minder verkoop- en rookplekken

Behalve de prijsverhoging is er nog meer slecht nieuws voor de rokers. Vanaf woensdag 1 april worden er ook geen tabaksartikelen meer verkocht op stations. Nu heeft Goeree-Overflakkee daar geen last van, maar we nemen allemaal wel eens de trein.

De NS sluit bovendien ook geen contracten meer af met huurders die op de stations tabak willen verkopen. ProRail en NS willen op deze manier stapsgewijs de stations rookvrij maken. Zo gold er al een rookverbod in de stationshallen, liften en tunnels. Als het aan ProRail ligt verdwijnen ook de rookvoorzieningen op de perrons.

Oude pakjes

De pakjes sigaretten die tot en met 31 maart zijn geproduceerd en de komende tijd nog in de winkels liggen houden overigens dezelfde prijs. Er zitten accijnszegels op met bedragen die golden op de productiedata. Deze mogen niet veranderd worden.