Nieuwe corona-update; al zeker 11 mensen overleden

Foto: Image by Juraj Varga from Pixabay

CuraMare heeft eerder deze week laten weten op elke werkdag van de week een overzicht te plaatsen. Daarin is te zien hoeveel mensen binnen de zorgorganisatie positief getest zijn op het corona-virus.

Door Sam Fish

Volgens het nieuwe kaartje gaat het om 88 positief geteste mensen met het virus. Daarnaast zijn er ook al 11 mensen overleden aan het virus. Let wel op, dit zijn alleen de cijfers van binnen CuraMare. Er zijn ook mensen buiten CuraMare besmet. Hoe veel dat er precies zijn is op dit moment niet bekend.

“De afgelopen dagen werden de cijfers en statistieken via het RIVM en de GGD gepubliceerd. Vanwege de grote betrokkenheid van bewoners van Goeree-Overflakkee en omliggende gemeenten willen we de aantallen op onze locaties delen. Bijna iedere eilandbewoner kent wel iemand die binnen één van onze locaties verblijft. Wij begrijpen dat het belangrijk is deze cijfers te delen,” laten ze weten.

Overzicht

In het overzicht is te zien hoeveel bevestigde coronabesmettingen en eventueel hieraan overleden patiënten/bewoners/cliënten er binnen de locaties van CuraMare zijn op dit moment. Het gaat hierbij ook om patiënten/bewoners/cliënten die bij CuraMare opgenomen zijn en uit een andere gemeente komen dan Goeree-Overflakkee. Zo zijn er bijvoorbeeld patiënten uit andere ziekenhuizen die via de landelijke coördinatie in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis zijn opgenomen.

Carla Arends, deskundige infectiepreventie CuraMare: “Ter bescherming van onze patiënten/bewoners/cliënten en medewerkers wordt iedereen binnen CuraMare met (lichte) klachten getest. Op die manier willen we verspreiding en besmetting met het virus zoveel mogelijk beperken. Patiënten/bewoners/cliënten die positief getest zijn op corona én overlijden, hadden vaak al onderliggende aandoeningen. Deze aandoeningen zorgden ervoor dat deze mensen een kwetsbare gezondheid hadden vóór het moment van besmetting met het coronavirus.”

Beleid CuraMare

Sinds de uitbraak van het coronavirus neemt CuraMare maatregelen om besmetting en verspreiding te beperken. Onze zorgorganisatie doet er alles aan om goed voor haar patiënten, cliënten, bewoners en medewerkers te zorgen. Wij volgen hierin nauwgezet de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Het belangrijkste is nu dat de zorg op onze locaties door kan blijven gaan.

Maatregelen

Dinsdagavond 31 maart werd tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat de huidige maatregelen worden verlengd tot ten minste 28 april. Een week voor deze datum gaan experts weer om tafel om te kijken hoe het ervoor staat met de situatie.

Disclaimer

Op de kaart van CuraMare staan alle gegevens tot woensdag 1 april 8.00 uur. Dit zijn alleen de gegevens van binnen deze organisatie. Er zijn dus ook op de rest van het eiland mensen besmet. Hoe veel dit er zijn en waar zij wonen of verblijven is niet bekend. Blijf dus alert en houd je altijd en overal aan de maatregelen die zijn gesteld.

curamarekaart 1 april