Steun de lokale ondernemers tijdens de corona-crisis

Foto: Sam Fish

Het corona-virus heeft enorme gevolgen voor de economie. Dus ook voor de lokale ondernemers op Goeree-Overflakkee.

Door Oosterhout.nieuws.nl en Sam Fish

Zeker nu de horecagelegenheden niet meer open mogen. Maar ook de gewone winkels hebben er last van. Aangezien veel mensen niet meer naar buiten gaan als het nodig is. Veel winkels missen daardoor hun klanten en dus ook inkomsten. Gelukkig kunnen we de lokale ondernemers in deze tijd gewoon blijven steunen. Hier een paar tips.

Tip 1. Winkel lokaal

Steun de lokale ondernemer! Dus probeer je geld vooral lokaal uit te geven. Of je nu zelf een bedrijf hebt en bepaalde zaken moet inkopen of als particulier je geld uitgeeft. Volg altijd de landelijke maatregelen. De ondernemers in de dorpen ontvangen je graag, nu even met gepaste afstand. Ze proberen de service en gastvrijheid zo goed als mogelijk hoog te houden. Dus als het in een winkel even te druk is kom op een later tijdstip terug.

Er zijn ook veel ondernemers die hun producten graag bij je thuis bezorgen. Neem hiervoor contact op met je vertrouwde ondernemer en spreek samen af wat de beste manier is om de lokale producten bij jou thuis te krijgen. Daarnaast zijn er winkels waarbij je bestellingen via social media (zoals Facebook of Instagram) kunt plaatsen.

Tip 2. Schaf cadeaubonnen aan

Wat je altijd kunt doen is het kopen van een cadeaubon of tegoedbon. Dus denk vooruit. Heb jij binnenkort verjaardagen of iets anders te vieren? Schaf dan vooral cadeaubonnen aan van de favoriete winkel/horecagelegenheid van de jarige job. Zo ondersteunen we de lokale winkelier of horecazaak, nu en op de langere termijn.

Tip 3. Zet je eigen bereik in

Heeft jouw favoriete winkel, café, restaurant of andere zaak een actie tijdens de ‘corona-crisis’? Of hebben ze een oproep? Deel dat bericht meteen en zet zo je eigen sociale mediakanalen in om deze boodschap zo ver mogelijk de wereld in te helpen. Dit kan door het te delen via Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn of alle andere kanalen. Je draagt dan bij aan de naamsbekendheid van jouw favoriete bedrijf!

Tip 4. Stuur een berichtje

De ondernemers moeten op dit moment alle zeilen bijzetten! Stuur ze een berichtje, vraag of je iets kunt doen en steek ze vooral een hart onder de riem. Ondernemers hebben nu jouw steun hard nodig. Door hen aandacht te geven, houden ze de energie om te blijven ondernemen en op creatieve manieren door te gaan om deze periode te overleven.

En tot slot: laten we hopen dat alle maatregelen er voor zorgen dat deze crisis snel voorbij is. Dat kan alleen als we ons allemaal aan de maatregelen houden. Daarna zorgen we er voor dat Goeree-Overflakkee weer snel op stoom is.