Flakkeese horeca gaat tijdelijk thuisbezorgen

Foto: Image by Pexels from Pixabay

Steeds meer restaurants en café op Goeree-Overflakkee gaan thuisbezorgen de komende tijd. Zo overbruggen ze de tijd dat ze gesloten moeten blijven.

Door Sam Fish

Tijdens een persconferentie door de ministers Bruins en Slob werden op zondagmiddag 15 maart nieuwe maatregelen afgekondigd. Eén van die maatregelen was dat eigenlijk heel Nederland op slot gaat tot tenminste maandag 6 april. Daar valt ook de horeca onder. Drink- en eetgelegenheden mogen hun deuren tot die tijd niet openen.

Toch zijn er veel horecagelegeheden die al heel veel spullen hadden ingekocht om hun klanten te kunnen serveren. Veel producten daarvan zijn vers en dan is het zonde om het weg te gooien. Er zijn restaurants die hun producten nu doneren aan de Voedselbank. Maar anderen hebben een voor hun betere manier gevonden.

Bezorging

Op Goeree-Overflakkee hebben we al aardig wat bezorgrestaurants, maar daar komen er nu nog een aantal bij. Bezorgen mag namelijk nog wél. Afhalen en/of ergens gaan eten mag niet meer. Maar bezorgen dus wel. Op deze manier lopen ze minder inkomsten mis door de nieuwe maatregelen. En er wordt zo ook geen voedsel verspild. Een win-win situatie dus. En de restaurants die dat doen zijn er al aardig wat. Daarom, om even de lokale ondernemers ook te steunen in deze lastige tijd, alle eetgelegenheden met een tijdelijke bezorgservice op een rijtje.

  • Plaetus Pasta en Pizza in Ooltgensplaat
  • Hotel Restaurant de Lely in Oude-Tonge
  • De Tram in Nieuwe-Tonge (alleen afhaal)
  • Grandcafé nummer 9 in Middelharnis
  • Brasserie ’t Vingerling in Middelharnis
  • Bij Elles in Middelharnis
  • Eetcafé Het wapen van Herkingen (alleen afhaal)
  • Eterij de Ring in Ouddorp
  • Grill & More in Ouddorp

Het gaat hier om restaurants die normaal gesproken niet bezorgen, maar dus alleen zolang de extra maatregelen gelden. Dat is op dit moment tot en met maandag 6 april.

Houd er ook rekening mee dat er misschien niet in elke dorpskern bezorgd kan worden. Restaurants kunnen dan niet meer de kwaliteit van het eten garanderen. Hoe langer je tenslotte onderweg bent, hoe meer het afkoelt. Het bezorgen kan dus verschillen per gerecht en per dorp.

Heb je dus geen zin om te koken, dan kun je nog steeds genieten van misschien wel je favoriete restaurant. Wil je weten of jouw favoriet ook gaat bezorgen de komende weken? Bel hen even op. Nee heb je, ja kun je krijgen. Eet smakelijk!