Song for Marion

Foto: Sam Fish

Op donderdag 11 juni kunt u in de Rabobankzaal van het Diekhuus kijken naar de film Song for Marion van regisseur Paul Andrew Williams.

De film wordt mogelijk gemaakt door Yarden en kost daarom maar € 0,50, dit zijn de administratiekosten. Daarnaast ontvangt u ook een consumptie namens Yarden. Reserveren kan op www.hetdiekhuus.nl.

https://www.youtube.com/watch?v=jtQ6cAaMzKs

Topacteurs Vanessa Redgrave en Terence Stamp schitteren in dit komisch drama uit 2013. Arthur is de chagrijnige man van de positief ingestelde Marion. De diagnose dat Marion aan een terminale vorm van kanker lijdt, hakt er flink in bij de zuurpruim, die ook nog eens een moeizame relatie met zijn zoon onderhoudt. Marion haalt veel voldoening uit het zangkoor waar ze zich bij heeft aangesloten, terwijl haar man niet begrijpt waarom zij zich op deze wijze voor gek zet.

Lees ook: De Havendagen staan voor de deur!

Wanneer Marion komt te overlijden, lijkt de verdrietige Arthur niks meer te hebben om voor te leven. Maar de koordirigente ontdekt dat de koppige man muzikaal talent heeft en probeert hem uit zijn isolement te trekken. In Song For Marion wordt het lief en leef van oudere mensen op innemende wijze in beeld gebracht. De Britse regisseur Paul Andrew Williams toont vooral wat een tragische gebeurtenis zoals het overlijden van een geliefde, met haar omstanders en dan met name met de mopperige Arthur doet. Terence Stamp zet een prachtige gelaagde rol neer van een man die maar moeilijk zijn verdriet kan uiten en wat aan zijn levensinstelling zal moeten veranderen om er niet aan onderdoor te gaan.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen