Havendag Middelharnis wordt groots feest

Foto: Sam Fish

De Stichting Behoud Scheepstimmerwerf Middelharnis organiseert voor vrijdag 5 en zaterdag 6 juni voor de tweede keer de Menheerse Havendag. Samen met vele vrijwilligers en met medewerking van o.a. de gemeente GO, het Streekmuseum, de WSV Flacquee, de havendienst, Eilandmarketing, de Koninklijke Marine en de horeca rond de Havenkom.

De havendag is het grootste evenement van de Dag van de Watersport, die op 6 juni landelijk gevierd wordt. De Menheerse Havendag 2015 is een uniek en dynamisch maritiem evenement, dat zonder brede hulp en saamhorigheid vanuit de partners op deze schaal niet gerealiseerd had kunnen worden.

Lees ook: Fotowedstrijd – Wordt uw foto onze nieuwe omslag?

Programma
Een goed feest verdient een mooie opening: Op vrijdag volgen ca. 200 leerlingen van alle groepen 7 van het basisonderwijs het educatief evenement ‘Klaar voor Vertrek!’ rond de haven en het havenkanaal. Ook draait de kermis op volle toeren op het Spuiplein in het centrum, deze start overigens al op donderdagmiddag met een speciaal programma voor leerlingen en scholieren.

In de Buitenhaven bouwt vrijdag de vloot historische en bijzondere gastschepen zich op. Tegenover het Vingerling ligt dan al een heel bijzonder historisch vaartuig afgemeerd: het podiumschip ‘Zeester’. Een prachtige vooroorlogse kustvaarder, door de Nijmeegse kapitein Gijs omgebouwd tot varend podiumschip. Vanaf donderdag ligt ze aan de Kaai klaar voor twee dagen feest.

Het uitgebreide programma is te vinden in onze agenda.

Lees ook: Eerste paal restaurant Zoet of Zout geslagen

Reacties