Handen uit de mouwen voor NLdoet

Foto: PR Buutenplaets

Op zaterdag 14 maart organiseert het oranjefonds de landelijke vrijwilligersdag NLdoet. Ook op Goeree-Overflakkee wordt er die dag geklust.

Voor stichting de Buutenplaets is het een mooie gelegenheid om de natuurspeeltuin klaar te maken voor een nieuw seizoen speelplezier. Deze speeltuin werd drie jaar geleden gerealiseerd door inzet van bedrijven en inwoners. Het terrein werd onherkenbaar veranderd. Natuurlijke speeltoestellen, een speelvijver en gezellige zitplekken.

Maar open betekent niet af. Later kwam er een schuilplek en beheerderskantoor. En er horen tegenwoordig ook toiletten en douches tot de voorzieningen. Er is een voormalig binnenvaartschip op het terrein gelegd, deze wacht nog op een nieuwe bestemming.

Onderhoud

Dat alles is natuurlijk geweldig, maar moet ook onderhouden worden. Dat doet een actieve groep vrijwilligers het hele jaar door. Aan het einde van de winter is er extra inzet nodig om de paden, verblijfsplekken en ondergrond van de speeltoestellen netjes te maken.

Alle benodigdheden daarvoor komen van het bedrijfsleven. Deze worden geleverd in aanloop naar de vrijwilligersdag op zaterdag 14 maart. Maar de groep vaste vrijwilligers kan dit niet alleen en dus vragen ze om hulp in het kader van NLdoet.

Kom helpen

De organisatie vraagt hulp om het materiaal met scheppen, harken en kruiwagens te verspreiden over het terrein. Ook wordt er gestart met het opknappen van het speelschip. De plannen zijn namelijk om dit speelschip in de nabije toekomst nóg aantrekkelijker te maken.

Een en ander is afhankelijk van de actieve inzet van vrijwilligers. Tijdens NLdoet wordt de basis gelegd voor een nieuw seizoen. Ieder die een handje wil bijsteken, groepen of individueel, is zaterdag 14 maart vanaf 9.30 uur welkom. Aanmelden kan via de site van NLDoet.

NLdoet

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en wordt jaarlijks georganiseerd door het Oranje Fonds. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Wil je ook iets doen, maar is de Buutenplaets te ver weg? Kijk op www.nldoet.nl voor acties in de buurt.