Jouw Marktkraamcheque voor startende ondernemer

Foto: PR Jouw Marktkraam Ouddorp

Begin maart reikte Peter Grinwis van Jouw Marktkraam in Ouddorp een mooie cheque van 250 euro uit. Deze werd overhandigd aan Gert Versluis voor  de ondersteuning van vluchtelingen in Libanon.

In het kader van een schoolproject van de Prins Maurits startte hij zijn minionderneming bij Jouw Marktkraam. Hij wil zo geld inzamelen om andere startende ondernemers in ontwikkelingslanden te helpen.

Gert Versluis deed via school mee met het project ‘Day for Change’. Deze organisatie zet zich in voor een rechtvaardig economisch systeem. Goed voor mens, dier en de planeet. Met de ‘Day for Change Actie’ ondernemen kinderen en jongeren in Nederland met een microkrediet. Hun winst komt ten goede aan ondernemende mensen in ontwikkelingslanden. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Ook Gert Versluis startte een heuse minionderneming door gebruikte kleding en andere vintage artikelen te verkopen in de Jouw Marktkraam vestiging in Ouddorp.

Duurzaam ondernemen

Voor ‘Day for Change’ staat voorop dat armoedevermindering niet alleen tot stand komt door wat ‘daar’ gebeurt, maar ook door wat ‘hier’ gebeurt. “Wij vinden dat iedereen het recht heeft zich te ontwikkelen en zijn of haar talenten bestaan op te bouwen. We hebben dit vertaald in educatieve activiteiten die, via scholen en bij kinderen en jongeren in de leeftijd van 10 tot 16 jaar, kennis vergroten over duurzaam ondernemen, microfinanciering en financiële inclusie en bijdragen aan een verandering in houding en gedrag,” zo laat de organisatie weten.

Met de kraam in Jouw Marktkraam wist Gert Versluis een mooi bedrag bij elkaar te verkopen. Omdat Jouw Marktkraam kleine enthousiaste ondernemers met een ideëel doel graag steunt reikte commercieel manager Peter Grinwis voor dit project graag een cheque uit vanuit de opbrengst van de goede-doelenkraam.

Concept Jouw Marktkraam

“Heb je een (web)shop en een overschot aan gloednieuwe items? Puilen je kasten uit met spullen die te mooi zijn om zomaar weg te doen, maar die je eigenlijk niet meer gebruikt? Ben je een creatieve doe-het-zelver met bijzondere DIY-producten? Bij Jouw Marktkraam verkoop je je producten aan heel Nederland. En de opbrengst, die is voor jou. Op deze manier brengen we veel unieke spullen bij elkaar. Een winkel om gezellig te snuffelen dus,” aldus Charlotte van der Linde. Zij is één van de vaste krachten en ze wijst ook meteen even op de actie die momenteel loopt tot 1 april. “Bij huur van vier weken ontvangen klanten de vijfde week gratis!”