Belangrijke waarschuwing over GoodBite Kaesschnitzel

Foto: Image by giant_bilker0 from Pixabay

Fabrikant GoodBite haalt per direct de GoodBite Kaesschnitzels uit de schappen bij supermarktketen Jumbo. Het gaat om een belangrijke veiligheidswaarschuwing omtrent de allergenen.

Door Sam Fish

Om precies te zijn gaat het om de verpakkingen met de houdbaarheidsdatum 8 februari 2020. Daar hoort een EAN-code bij van 8716953516209. Bij een aantal van deze varianten hebben de vegetarische GoodBite Kaasburgers een verpakking gekregen van de veganistische Kaesschnitzels. Er zitten dus kaasburgers (vegetarisch) in de verpakking van de Kaesschnitzels (veganistisch).

Allergenen

In deze vegetarische kaasburgers zitten de allergenen melk en ei. Daarnaast zijn ze ook niet veganistisch. Mensen met een allergie voor deze ingrediënten en veganisten wordt aangeraden het product niet te eten.

De GoodBite Kaasburgers (vegetarisch) met de houdbaarheidsdatum 8 februari 2020 zijn goedgekeurd. Deze kunnen gewoon gegeten worden. Ook andere leveringen van de Kaesschnitzels en Kaasburgers met een andere houdbaarheidsdatum zijn goed. Deze maken geen onderdeel uit van de terughaalactie.

Terugbrengen

Ben je veganist of heb je een allergie voor één van deze ingrediënten? Eet de burger dan niet op. Je krijgt het aankoopbedrag helemaal terug. Het is belangrijk dat je in dat geval een foto maakt van de verpakking, het product en de houdbaarheidsdatum. Stuur al deze foto’s en je gegevens per e-mail naar [email protected].

Bron: De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

Reacties