Nacompetitie-avontuur eindigt na strafschoppen

DBGC speelt ook volgend seizoen in de derde klasse. Nadat het kampioenschap op een haar na werd gemist, strandde de ploeg van trainer Richard Elzinga in de eerste ronde van de nacompetitie. Tweedeklasser VVC ’68 bleek na strafschoppen te sterk.

Na het 1-1 gelijkspel van vorige week in Halsteren hoopte DBGC de klus op het eigen veld af te maken. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, want VVC ’68 kwam een stuk sterker voor de dag dan een week eerder. DBGC, dat ten opzichte van de heenwedstrijd een aantal basiskrachten zag terugkeren in de opstelling, had met name in de eerste helft moeite met de bezoekers, die telkens een vrije man wisten te vinden. Veel kansen leverde het overwicht eerder niet op. DBGC was zo nu en dan gevaarlijk, maar pogingen van Niels van der Kooy, Tim Mackloet, Thijs Tromp en Joey Jacobs konden de Brabantse doelman niet echt verontrusten.

Na de rust was VVC ’68 een stuk gevaarlijker. Nadat eerst Bas Steensma en de lat een achterstand voorkwamen, was het na 65 minuten toch raak. Een indraaiende bal werd door de DBGC-defensie niet goed beoordeeld, waardoor een van de aanvallers vrij opdook bij de tweede paal en gemakkelijk binnen kopte: 0-1. Met Lars van Es en Wilko Pulleman als aanvallende impulsen probeerde trainer Elzinga er nog een verlenging uit te slepen. En dat lukte. Wilko Pulleman stond nog maar een paar minuten in het veld toen hij met het hoofd een bal verlengde, die werd opgepikt door Jeroen Sep. De naar SHO vertrekkende aanvaller bleef koelbloedig en lobde de bal over de doelman: 1-1.

1-1 Jeroen Sep

De gelijkmaker bood DBGC hoop en bracht VVC ’68 even aan het wankelen. Het lukte echter niet meer om in de reguliere tijd de winnende goal te maken, waardoor een verlenging noodzakelijk was. In de extra tijd was het Joran Maliepaard die een hoofdrol opeiste. Een eerste fantastische knal werd nog gekeerd door de doelman, maar niet veel later moest de goalie capituleren toen de middenvelder na een combinatie met Wilko Pulleman goed naar binnen trok en prachtig raak schoot in de verre kruising: 2-1. Jammer genoeg kon DBGC de voorsprong niet lang vasthouden, want nog voor het verstrijken van de eerste helft kwam VVC uit een corner op gelijke hoogte.

2-1 Joran Maliepaard

In de tweede helft van de verlenging gebeurde er niet veel meer. Beide ploegen waren op, waardoor strafschoppen uiteindelijk de beslissing moesten brengen. DBGC miste in de personen van Mike Jacobs en Joran Maliepaard de eerste twee, terwijl VVC ’68 alle pogingen overtuigend raak schoot. Zo eindigde het prachtige seizoen van DBGC met een gigantische domper en kan de ploeg zich gaan opmaken voor nog een jaar in de derde klasse.

Opstelling: Bas Steensma, Jordy Buijs (80. Wilko Pulleman), Mike Jacobs, Dennie van Druningen, Dimri Vogelaar, Thijs Tromp, Tim Mackloet, Mitchell Tdlohreg, Joey Jacobs (65. Lars van Es), Jeroen Sep, Niels van der Kooij (55. Joran Maliepaard).