Vier Je Vrijheid groot succes

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

 

Van 13 april t/m 17 mei vond op het eiland Goeree-Overflakkee de themamaand ‘Vier Je Vrijheid!’ plaats.

Vele verenigingen, stichtingen en particulieren vonden elkaar in het voorjaar van 2014 in de gedachte dat ‘vrijheid’ niet iets vanzelfsprekends is. Met als directe aanleiding 70 jaar bevrijding van de Duitse bezetter in mei 2015 werden de handen niet alleen uit de mouwen gestoken, maar ook op vele plaatsen ineen geslagen om vrijheid te beschouwen, te koesteren, te vieren en hen die het hoogste ervoor gaven te herdenken.

Verbluffend openingsconcert
Dit gezamenlijke initiatief werd in de themamaand zichtbaar in niet minder dan dertig evenementen en activiteiten, georganiseerd door zeventien organisaties in samenwerking met cultuurnetwerker Hugo Verweij. De gemeente Goeree-Overflakkee en Rabobank Het Haringvliet maakten ‘Vier Je Vrijheid!’ mogelijk met een mooie subsidie en een ruimhartig sponsorbedrag.

Lees ook: VIDEO: Laatste paal nieuwe Groene Zoom flat

Hugo Verweij: “Een verbluffend concert door COV Laudando opende ‘Vier Je Vrijheid!’, waarna een scala aan activiteiten en evenementen zich ruim een maand lang uitrolde over het eiland. Concerten, exposities, dorpsmaaltijden, onthullingen van herdenkingspanelen, festivals en méér. Het vieren van de vrijheid is op ons eiland niet onopgemerkt voorbij gegaan!”

Geweldig bevrijdingsfestival
De betrokken organisaties hebben op veel plaatsen nauw samengewerkt, waardoor evenementen groter, beter en betekenisvoller konden worden. Zo konden Stichting WO2GO, Oranjevereniging Middelharnis-Sommelsdijk, Stichting Evenementen Middelharnis en Poppodium Jailhouse in gezamenlijkheid een geweldig bevrijdingsfestival op 2 mei te Middelharnis gestalte geven. Op eenzelfde manier werkten diverse verenigingen en organisaties in Nieuwe-Tonge samen in een lokale Vier Je Vrijheid commissie en wisten op deze manier een uitgebalanceerd programma van vieren en herdenken uit te voeren voor hun dorp.

Het zijn slechts twee voorbeelden van velen, die hebben laten zien waar een klein eiland groot in kan zijn!

Lees ook: Nieuwe panden voor Biedermeier en Rivian

Reacties

Cookieinstellingen