Help mee aan het terugdringen van fossiele kilometers

Foto: PR Coöperatie Deltawind

Het goederenvervoer is een belangrijke energiegebruiker en stoot veel CO2 uit. Voor veel ondernemers is dat een zorg. Zeker met de wetenschap dat er steeds strengere milieueisen gesteld gaan worden.

Steeds meer mensen ergeren zich aan alle bestelbusjes in de straat. Zo komen ze van verschillende bedrijven, maar ook soms meerdere keren van dezelfde! Daarom slaat Coöperatie Deltawind de handen ineen met VDH Company en Nagtvlugt Transport. Samen werken zij aan een werkwijze om het goederenvervoer op Goeree-Overflakkee te verduurzamen.

Goederenhub

Samen hebben zij de Goederenhub Goeree-Overflakkee gebdacht. Dat wordt een lokale vervoersservice. Deze biedt levering op maat om het aantal fossiele kilometers terug te dringen. De Goederenhub is ontstaan uit het idee waarmee Charlene Hersman in 2016 de Duurzame Challenge won.

Infographic-Goederehub.“Haar idee hebben we uitgewerkt samen met Goederenhubs Nederland,” laat de organisatie weten. “De kern van de oplossing is het zoveel mogelijk bundelen van de pakketten. Dat geldt voor zowel ondernemers als particulieren.”

Zo kan de goederenhub voor ondernemers maatwerk leveren als het gaat om transport van en naar het eiland. Voor particulieren bundelen zij de transport naar verschillende dorpen op het eiland. Dit doen zij samen met ViaTim. Dat is een organisatie die de buurt verbindt. Kijk voor meer informatie over hen op www.viatim.nl.

Wanneer de Goederenhub in gebruik moet gaan is bij ons niet bekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen