Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan…

Foto: Pixabay; RvT1625

Nog maar een paar nachtje slapen en dan is het alweer zo ver. Sinterklaas komt op zaterdag 16 november aan in Apeldoorn.

Door Sam Fish

Gelukkig hoeft Goeree-Overflakkee zich niet buitengesloten te voelen. Om ook de kinderen hier te verblijven heeft hij wat hulp-Sinten ingeschakeld. Zo kan hij ook hier het feest van start laten gaan.

We hebben even alle intochten voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies waar en wanneer je in je dorp de goedheiligman en zijn pieten kunt verwachten. Als jouw dorp er niet bij staat dan hebben wij hier geen informatie over kunnen vinden. Laat het ons gerust weten, dan vullen we de lijst gewoon aan.

Ouddorp

In Ouddorp komt de stoomboot rond 12.30 uur aan in de haven. Vanaf daar gaan de Sint en zijn pieten in optocht door het centrum. Daar wacht een gezellig feestje in het centrum van Ouddorp.

Goedereede

In Goedereede komt die lieve goede Sint aan op vrijdagavond 29 november. Daar begint om 19.00 uur het feest aan de haven.

Stellendam

In Stellendam komt de Sint een weekje later aan dan bij de rest van Goeree-Overflakkee. Op zaterdag 23 november kunnen de kinderen uit het dorp de stoomboot tegemoet zwaaien. Rond 13.00 uur moeten de Sint en zijn Pieten aankomen in de Haven.

Een dagje eerder kun je al in de stemming komen voor de intocht. Dan is van 14.00 tot 15.30 uur de versierfabriek geopend in het Haagse Huus.

Dirksland en Herkingen

In Dirksland en Herkingen wordt de handen weer ineen geslagen voor het jaarlijkse feest. Hier komt de Sint dan ook al wat vroeger aan. Om 11.00 uur komt de stoomboot aan in de haven van Herkingen. Daar zullen de Sint en zijn pieten even rondlopen voor de kinderen van het dorp waarna ze doorgaan naar Dirksland. Rond 13.30 uur begint in de Voorstraat van Dirksland het feest.

Middelharnis en Sommelsdijk

Op zaterdag 16 november komt Sinterklaas aan in de haven van Middelharnis. De Sint en zijn pieten hopen daar rond 14.00 uur aan te komen. Een muzikaal ontvangstcomité zal klaarstaan. Vervolgens gaat de hele club in optocht naar het Diekhuusplein waar Sinterklaas rond 14.45 uur welkom wordt geheten. Daar is ruimte voor foto’s, lekker snoepgoed en veel gezelligheid.

Nieuwe-Tonge

Ook in Nieuwe-Tonge zal de Sint aankomen op zaterdag 16 november. Rond 14.00 uur komt hij aan op het parkeerterrein van de Spar. Daarna volgt er een optocht door het dorp. Deze heeft als eindpunt Ons Dorpshuis. Daar staat een gezellig feestje te wachten.

DJ Essie is weer van de partij en er staan verschillende activiteiten op de planning. Denk bijvoorbeeld aan speculaas versieren, touwtrekken, cadeautjes grabbelen, een optreden van Piet Esmeralda en er is een suikerspin- en popcorn kraam. Let op. Voor sommige activiteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Oude-Tonge

De jaarlijkse Sinterklaas intocht van Oude-Tonge bestaat uit het ontvangst op de kaai en een tour door het dorp. Tot slot is er ook nog een feest voor jong en oud in de Grutterswei. De Sint komt op zaterdag 16 november aan in de kaai van Oude-Tonge. Dit gebeurt rond 14.00 uur.

Sinterklaasintocht Achthuizen 2019Achthuizen

De organisatie van de intocht in Achthuizen had zulk mooi werk gemaakt van de aankondiging. Dat wilden we niet afdoen met een tekstje.

Ooltgensplaat

Ook in Ooltgensplaat komt de goedheiligman aan op zaterdag 23 november. Om 14.00 uur vaart de stoomboot de kaai binnen. Met een hoop muzikaal kabaal wordt hij daar ontvangen en wordt hij meegenomen met een rondrit door het dorp. Rond 15.00 uur komt hij aan bij ’t Centrum waar een gezellig Sinterklaasfeest gepland staat. Het feest duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Den Bommel en Zuidzijde

Rond 14.00 uur komt de Sint met zijn stoomboot vol pieten aan in de haven van Den Bommel. Dit gebeurt op zaterdag 16 november. Het precieze programma is bij ons niet bekend, maar het belooft een feestje te worden!

Stad aan ’t Haringvliet

In Stad aan ’t Haringvliet meert de Sint ook aan op zaterdag 16 november. Daar verschijnt hij met zijn pieten rond 13.30 uur in de haven. Na een feestelijke begroeting gaat de goedheiligman in optocht naar ’t Trefpunt. Daar zal er een echt feestje gevierd worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen