DBGC neemt volle buit mee uit Burgh-Haamstede

In de strijd om het kampioenschap heeft DBGC drie speelronden voor het einde gedaan wat het moest doen. De ploeg van trainer Richard Elzinga versloeg DFS met 2-4, waardoor het op gelijke hoogte blijft met Hellevoetsluis, dat met 1-3 te sterk was voor Kogelvangers.

DBGC kende een droomstart op het hobbelige veld in Burgh-Haamstede, waar Hellevoetsluis enkele weken geleden nog onderuit was gegaan. Bas Abresch veroverde in de tweede minuut de bal op het middenveld en stuurde Jeroen Sep diep, die Wilko Pulleman probeerde te bereiken, maar zijn voorzet door een verdediger in eigen doel gewerkt zag worden: 0-1. Niet veel later leek het 0-2 te worden toen Jordy Buijs raak kopte uit een corner, maar de scheidsrechter keurde de goal om onduidelijke redenen af; niet zijn laatste warrige beslissing van de middag. Na een minuut of twintig viel de tweede goal toch. Opnieuw was het Bas Abresch met een interceptie, waarna Jeroen Sep de diepte in werd gestuurd door Tim Mackloet. De aanvaller wist in twee keer de keeper te verschalken en tekende zo voor zijn 27ste competitietreffer.

Er was geen vuiltje aan de lucht voor DBGC. De handige aanvallers van DFS bezorgden de verdediging wel het nodige werk, maar desondanks bleef de defensie vrij gemakkelijk overeind. Dankzij een cadeautje van de scheidsrechter kwam de thuisploeg echter toch terug in de wedstrijd. Een handsbal van een van de DFS-aanvallers werd beoordeeld als een handsbal van DBGC, waarna de vrije trap van richting werd veranderd, waardoor Bas Steensma kansloos was: 1-2. Niet lang daarna werd het zelfs gelijk, opnieuw uit een onterechte toegekende vrije trap.

DBGC liet zich niet van de wijs brengen en ging op zoek naar een nieuwe voorsprong. Die kwam er twee minuten voor rust, toen Mike Jacobs van een meter of veertig mocht aanleggen voor een vrije trap. De kersverse vader zag dat de doelman te ver voor zijn doel stond en verraste hem met een fantastische trap, die via de handen van de doelman en de lat in het doel verdween: 2-3. Meteen na rust bouwde DBGC de voorsprong verder uit. Wilko Pulleman gaf een uitstekende pass op Thijs Tromp, die goed naar binnen sneed en de keeper in de korte hoek passeerde: 2-4. In het restant van de wedstrijd waren de blauw-witten de bovenliggende partij en kwamen ze niet echt meer in de problemen. Met wat meer geluk en precisie had de score nog verder op kunnen lopen, maar met 2-4 had iedereen vrede.

Zo staan DBGC en Hellevoetsluis op twee speelronden voor het einde nog steeds gelijk en neemt de spanning in de derde klasse B steeds grotere vormen aan. Komende zaterdag gaan de Oude-Tongenaren op bezoek bij De Fendert, terwijl Hellevoetsluis op eigen veld Kruiningen ontmoet.

Opstelling DBGC: Bas Steensma, Joran Maliepaard, Mike Jacobs, Dennie van Druningen, Joey Jacobs, Thijs Tromp, Jordy Buijs, Bas Abresch, Tim Mackloet, Wilko Pulleman, Jeroen Sep.