Inwoners Goeree-Overflakkee kopen vooral regenjassen

Foto: Pixaby; cocoparisienne

De inwoners van Goeree-Overflakkee kopen vaker een regenjas in vergelijking met de rest van de Nederlandse consumenten.

Gemiddeld kopen consumenten uit Goeree-Overflakkee twee regenjassen per persoon per jaar. Dat blijkt uit cijfers van de website Jas.nl, waar consumenten jassen uit verschillende segmenten met elkaar kunnen vergelijken. Vrouwen kopen bovendien vaker een regenjas dan mannen.

De website onderzocht het afgelopen jaar verschillende regio’s en hield verkooptrends onder consumenten bij. Daaruit blijken een aantal interessante verschillen.

Voornamelijk regenjassen
De meeste inwoners van Goeree-Overflakkee kiezen voor een regenjas. Dat heeft volgens eigenaar Lisanne Ploeger van Jas.nl vooral te maken met de geografische ligging. “In het zuiden zijn de afgelopen jaren meerdere meldingen geweest van wateroverlast. Het kan er met name in de herfst, maart en april behoorlijk tekeergaan. Het eiland is sneller vatbaar voor storm en door de ligging rond het water trekt dan de regen aan. Dat zou kunnen verklaren waarom consumenten ervoor kiezen voornamelijk regenjassen aan te schaffen,” verklaart Ploeger.

Bovendien zijn het vooral vrouwelijke consumenten die kiezen voor een regenjas. Mannen kiezen vaker voor twee verschillende jassen: een winter- en een zomerjas. De regenjas wordt overgeslagen.

Een dergelijke regenjas bestaat doorgaans uit drie verschillende lagen. Daarbij wordt onderscheid gemaakt in zogenaamde ‘softshell jassen’ en ‘hardshell jassen’. Daarbij ademen softshell jassen meer, maar zijn hardshell jassen warmer en waterdicht.

Goeree-Overflakkee kiest voor hardshell jassen
In een regio als Goeree-Overflakkee wordt dan ook beduidend vaker voor de hardshell regenjas gekozen. Er valt in sommige periodes gemiddeld meer regen dan in de rest van Nederland, waardoor een regenjas een noodzaak blijkt. “Voornamelijk de hardshell regenjas is in een dergelijke regio erg aantrekkelijk. Er valt niet alleen veel regen, maar het is vaak ook iets kouder. Daardoor is een hardshell regenjas zeer geschikt; je houdt de warmte binnen en de kou buiten.” Een softshell regenjas is minder favoriet. De jas ademt meer, maar laat ook meer water door.

“Belangrijk is wel dat de regenjas zijn suffe karakter steeds meer verliest. Fabrikanten doen er veel aan om een hip uitziende regenjas te maken. Langere tijd vermeden consumenten winterjassen omdat ze er zo uniform uitzien. Dat is anno 2019 niet meer het geval,” vindt Ploeger.

Vergelijking met de rest van Nederland
Er zijn interessante verschillen te zien in vergelijking met de rest van Nederland. In de zonnigere regionen zijn worden er meer zomerjassen verkocht, in regio’s waar het regelmatig regent zijn regenjassen favoriet. De inwoner van Goeree-Overflakkee doet bovendien ook langer met een zomerjas, voornamelijk omdat die maar een korte periode gebruikt wordt. Wel houdt de inwoner van Goeree-Overflakkee redelijk de hand op de knip en wordt er steeds vaker online vergeleken om zo de goedkoopste jas te vinden.

Filters op Jas.nl
De cijfers rondom regenjassen zijn afkomstig van de website Jas.nl. Die website was voorheen bekend als Winterjassen.com. De website trekt zo’n 500.000 bezoekers per maand en maakt gebruik van filters. Aan de hand van de filters kan ook het zoekgedrag van consumenten per regio gemeten worden. Daardoor is niet per persoon te herleiden wat iedere consument koopt, maar krijgt men wel een goed beeld van de laatste verkooptrends.

Over Jas.nl
De cijfers zijn afkomstig uit een onderzoek van afgelopen jaar. Onlangs besloot eigenaar Lisanne Ploeger om jassensites als Winterjassen.com te bundelen in een grote vergelijkingssite genaamd Jas.nl. Daarbij maakt de website geen onderscheid in betalende websites, zodat er geen voorrang op de website bestaat. Daardoor is het voor consumenten mogelijk onafhankelijk jassen te vergelijken in verschillende segmenten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen