Doe ook mee! Drink 30 of 40 dagen geen alcohol!

Foto: PR IkPas

Het begin van het nieuwe jaar staat weer voor de deur en dus komen ook alle goed voornemens weer voorbij. Sporten, niet meer snoepen en stoppen met roken zijn de bekendste. Maar doe eens mee met IkPas.

Door Sam Fish

Tijdens IkPas is het de bedoeling dat je 30 tot 40 dagen geen druppel alcohol drinkt. IkPas is een jaarlijks terugkerende actie in Nederland voor tijdelijk geen alcohol drinken. Bijna elk land heeft wel een soortgelijke actie: Denk aan Dry January in Engeland en OcSober in Australie. Allen hebben ze een zelfde insteek: Gezamenlijk zetten we ons alcoholgebruik even op pauze.

IkPas is een initiatief van de stichting Positieve Leefstijl en wordt financieel mogelijk gemaakt voor het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

In 2019 kun je in twee periodes meedoen aan IkPas. Samen met duizenden anderen kun je de uitdaging aangaan om 30 of 40 dagen het alcoholgebruik op pauze te zetten. Spoor je vrienden aan om ook mee te doen. Dat kan een steun in de rug zijn, maar je kunt er ook een wedstrijd van maken wie het langst zonder alcohol kan. De twee periodes starten op 1 januari (30 dagen) en 6 maart (40 dagen).

Landelijk onderzoek laat zien dat meedoen aan IkPas veel voordelen heeft. Het scheelt niet alleen geld, deelnemers voelen zich ook fitter, slapen beter en verliezen vaak gewicht. Ook zes maanden na de actie blijken deelnemers nog steeds minder te alcohol drinken dan ervoor.

Meedoen
Inschrijven voor de 30 dagen actie kan op www.ikpas.nl. De inschrijving voor de 40 dagen actie opent op 31 januari. Door jezelf in te schrijven, vergroot je de kans dat je het volhoudt. Je kunt dan advies krijgen van een IkPas-coach en nieuwsbrieven met tips ontvangen.

Ook kun je via de website het bekende IkPas polsbandje aanvragen, zodat iedereen kan zien dat je meedoet. Daarnaast kun je terecht op FacebookTwitter  en op Instagram.

Reacties