Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Kerstlunch
Op tweede kerstdag kunnen alleenstaanden weer genieten van een heerlijk kerstdiner in het Wijkcentrum van Middelharnis aan de Doetinchemsestraat 27. De maaltijd wordt verzorgd door Stichting Zijn en Buurtzorg en begint om 12.00 uur. De deuren openen een half uurtje eerder om 11.30 uur. De maaltijd bestaat uit drie gangen en wordt afgesloten met een kopje thee of koffie en iets lekkers.

De middag duurt tot uiterlijk 14.30 uur, aanmelden is verplicht en kan tot 17 december. Dit kan direct bij het wijkcentrum in Middelharnis, telefonisch via 0187-48 33 66 (toets 1) of stuur een e-mail naar [email protected]. De kosten voor de middag zijn € 5,- per persoon, dit is inclusief koffie, thee of een ander drankje.

Filmhuis – Médicin de Campagne
Donderdag 27 december vertoont Filmhuis Middelharnis de Franse film Médecin de Campagne, een heerlijke tragikomedie van de Franse regisseur Thomas Lilti. De film is geschikt voor 9 jaar en ouder en duurt 102 minuten.

Jean-Pierre is een huisarts van de oude stempel met een drukke praktijk op het Franse platteland. Zeven dagen per week kunnen zijn patiënten op hem rekenen. Hij luistert, verzorgt, stelt gerust. Wanneer bij Jean-Pierre kanker wordt geconstateerd, is rustiger aan doen dan ook geen optie. Ondanks het feit dat Jean-PIerre tegensputtert, stuurt zijn arts een vervanger naar de praktijk. Nathalie, nog maar net begonnen als arts en niet gewend aan het dorpse leven, wordt door Jean-Pierre behoorlijk op de proef gesteld. Nathalie laat zich echter niet kennen en gaandeweg weet ze de dorpsbewoners en ook Jean-Pierre voor zich te winnen.

Médecin de campagne is een heerlijke tragikomedie van de Franse regisseur Thomas Lilti, die zelf ook huisarts is. Zijn ervaring maakt van Médecin de campagne een oprecht en invoelbaar drama. De film wordt geprezen om zijn authenticiteit en het overtuigende acteerwerk van François Cluzet (Intouchables), voor deze rol genomineerd voor een César, en Marianne Denicourt (La belle noiseuse). Médecin de campagne was in Frankrijk een echte publiekslieveling en één van de grootste filmhits van het afgelopen jaar.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Rabobankzaal – Beneden Zandpad 7 in Middelharnis | donderdag 27 december 2018 | 20.00 uur | € 6,50 / Filmhuisleden en CJP € 5,00 | www.hetdiekhuus.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen