Lokale bedrijven en opleidingen presenteren zich

Foto: Pixabay; Geralt

Op dinsdagavond 12 februari 2019 organiseert de gemeente Goeree-Overflakkee weer een studie- en beroepenmarkt voor leerlingen en ouders.

Dit jaar is de avond voor het eerst bedoeld voor leerlingen van vmbo en mavo 2-klassen, havo 4-klassen en vwo 5-klassen van de CSG Prins Maurits en de RGO Middelharnis. De breed opgezette voorlichtingsavond over beroeps- en studiekeuze vindt daarom plaats op twee locaties, de beide schoolgebouwen.

Studie- en beroepenmarkt
Voor jongeren is het vaak lastig om een juiste studiekeuze te maken. Welke opleiding heb je voor welke beroepen nodig? En is er in die richting wel werk te vinden in de buurt? Om welke nieuwe medewerkers zit het bedrijfsleven van Goeree-Overflakkee te springen? Wat wordt van hen verwacht op het gebied van kennis en vaardigheden? De Studie- en beroepenmarkt is de uitgelezen kans voor lokale ondernemers om zich te presenteren en jongeren enthousiast te maken voor een bepaalde beroepskeuze of vervolgopleiding.

Datum en locatie
De beroepenmarkt is een samenwerking tussen de gemeente Goeree-Overflakkee, CSG Prins Maurits en RGO Middelharnis en wordt gehouden op dinsdagavond 12 februari 2019, vanaf 18:30 uur tot circa 21.30 uur, op de CSG Prins Maurits, Koningin Julianaweg 57 en de RGO Middelharnis, Koningin Julianaweg 54. Dit jaar wordt gewerkt met een verdeling in ‘pleinen’ voor verschillende branches. De deelnemende organisaties worden per branche over de twee locaties verdeeld. Dit betekent dat wie een goed beeld wilt krijgen van het aanbod beide locaties bezoekt.

Kennismaken met opleidingen en bedrijven
Het doel van de studie- en beroepenmarkt is om de leerlingen (en hun ouders) kennis te laten maken met diverse mbo, hbo en wo opleidingen en bedrijven op Goeree-Overflakkee. Leerlingen kunnen zich tijdens de studie- en beroepenmarkt op verschillende pleinen (techniekplein, zorgplein ed.) laten informeren over de arbeidsmarkt op Goeree-Overflakkee, de (toekomst) mogelijkheden op het gebied van werkgelegenheid en hun vragen stellen over de verschillende beroepsopleidingen.

Ondernemers meld u aan!
Om deze vijfde editie van de studie- en beroepenmarkt wederom tot een succes te maken hebben wij uw hulp hard nodig. De gemeente hoopt veel aanmeldingen te ontvangen van lokale ondernemers, zodat alle verschillende branches op Goeree-Overflakkee vertegenwoordigd zijn. Aanmelden kan door vóór zaterdag 1 december 2018 een e-mail te sturen naar Evelyn Mijnders, beleidsadviseur Maatschappelijke Zaken (onderwijs aansluiting op de arbeidsmarkt), [email protected].

Reacties